La comunitat musulmana dona 10.000 ampolles d’aigua a l’Hospital de Martorell

Categories General

Continuen les mostres de generositat i solidaritat de les empreses, col·lectius i veïns de Martorell. Aquest dijous, la comunitat musulmana ha fet una donació de 10.000 ampolles d’aigua a l’Hospital Sant Joan de Déu. D’aquesta manera, han volgut expressar el seu suport als professionals sanitaris i als pacients ingressats.

L’hospital de campanya a l’Hotel Ciutat Martorell ja ha rebut el subministrament d’oxigen i demà divendres al matí obrirà les seves portes. “Comptarem amb 92 habitacions més que ens han de permetre descongestionar l’Hospital Sant Joan de Déu de Martorell, i això és molt important. Un agraïment molt especial al personal sanitari del els hospitals i dels centres d’atenció primària per desdoblar-se i fer possible la dotació assistencial d’aquest hospital de campanya”, ha expressat l’alcalde Xavier Fonollosa.

Així mateix, l’alcalde ha agraït “la feina que fan tots els treballadors i treballadores municipals: Policia Local, Brigada Municipal, neteja de carrers i recollida d’escombraries, jardineria i Serveis Socials que aquests dies estan al peu del canó per garantir serveis bàsics i essencials”.

276 afectats per coronavirus

A l’Hospital Sant Joan de Déu hi ha 160 infectats per coronavirus, dels quals 81 són personal sanitari i 79 són pacients ingressats amb positiu (42 dels quals de Martorell, inclòs el personal sanitari). A banda hi ha 38 persones aïllades pendents del resultat de la prova.

A aquests 160 positius de l’Hospital Sant Joan de Déu cal sumar 77 positius ingressats a l’Hospital del Sagrat Cor i 39 veïns de Martorell confinats al seu domicili després d’haver donat positiu. En total, 276 persones infectades de coronavirus de les quals 102 són de Martorell.

A més, hem de lamentar dues morts més a l’Hospital Sant Joan de Déu, una de fora de Martorell i una de la nostra població. També hi ha hagut un mort més de les residències de gent gran, un de l’Hospital Sagrat Cor i un al seu domicili. En total cinc defuncions de les quals tres són de Martorell i dos són de fora.

Avui s’han donat d’alta 14 persones a l’Hospital Sant Joan de Deu que ja han superat el virus. Fonollosa ha indicat que “aquesta és una notícia positiva i me n’alegro molt per tots ells”, però també ha remarcat que “totes les víctimes mortals tenen noms i cognoms, i ens colpeixen terriblement, però ara més que mai cal seguir endavant. Hem de seguir confinats a casa, perquè és la millor manera que tenim d’ajudar. És un procés lent però va donant resultat i més d’hora que tard capgirarem la tendència i acabarem amb aquest virus”.

Font: La comunitat musulmana dona 10.000 ampolles d’aigua a l’Hospital de Martorell