Mor Francesc Puertas, un dels membres insígnia del Patronat de la Cavalcada de Reis

Categories General

Francesc Puertas Vidal (Martorell, 1957) ha mort aquest dijous als 63 anys d’edat a causa del coronavirus. Resident a Igualada, Puertas va estar estretament vinculat al Patronat de la Cavalcada de Reis de Martorell, que el va guardonar l’any 2002 amb la Medalla d’Or pels seus 25 anys a l’entitat.

El martorellenc va dedicar bona part de la seva vida a portar la màgia del patge Viu-Viu als nens i nenes del poble, ajudant a recollir les cartes per als Reis d’Orient i llegint el Llibre de la Conducta als oients més menuts des de les ones de Ràdio Martorell. Seguia així l’estela del seu pare, Antonio Puertas, qui l’any 1982 va recuperar per a l’emissora municipal i per a Ràdio Nova Antena aquest personatge nadalenc, nascut l’any 1952 a Radio Juventud de Martorell i, posteriorment, fet realitat a la Cavalcada.

El president del Patronat de la Cavalcada de Reis, Xavier Vila, ha destacat d’ell “el seu fer dinàmic i entregat”, i que “molta gent encara té gravada la seva imatge per les bones sensacions que transmetia”. “Va ser un gran company que va marcar un referent en com s’han de fer les coses per aconseguir que surtin bé. El nostre més sentit condol per a la seva família”.

Xavier Vila, president Patronat Cavalcada de Reis

“Entre les víctimes que està deixant aquesta pandèmia terrible i avui hem de lamentar la mort d’en Francesc Puertas, qui va ser durant molts anys un personatge entranyable de la Cavalcada de Reis. El meu condol a la família i a les persones que el van conèixer”, ha transmès el regidor de Cultura, Andreu González.

Andreu González, regidor de Cultura

Puertas va estudiar Econòmiques a la Universitat de Barcelona entre 1974 i 1977. L’any 1990 va ser director comercial d’Industrias del Mueble S.L, fins al 1992. Va fer de consultor autònom durant sis anys i, de 1998 a 2002, de consultor extern a American Salesmasters. Va treballar com a brand manager,  responsable de Comunicació i Relacions Públiques a la igualadina Vivesa per a Belcor-Pharma, LOU i Bolero, de 2003 a 2008.

De 2008 a 2010, va ser director general d’Anoiapubli S.L, empresa editorial i de disseny d’elements gràfics, i director general de Publicacions Anoia S.L, editant la publicació de pagament La Veu de l’Anoia i els gratuïts L’Extra de l’Alt Penedès, Anoia, Baix Penedès, Baix Llobregat Nord i Garraf, aconseguint la Medalla d’Honor de l’Institut d’Estudis Penedesencs 2010 i el Premi Tassis Torrent de la Diputació de Barcelona el mateix any.

També va desenvolupar-se com a assessor de Lingerie Apparel Ibérica, de 2015 a 2019. Actualment i des de 2010, era business intelligence a Sayfit, grup interdisciplinar, divulgador de coneixements en cotilleria. El seu llibre El sostén, mitos y leyendas…y manual de uso (Arcopress) l’any 2012 va aconseguir un gran èxit de vendes. Una publicació que recull l’evolució històrica, el perquè del seu ús i facilita la correcta comprensió de talles i copes.

Puertas va ser senador de la Jove Cambra d’Igualada, ONG on joves de tot el món aprenen a assumir responsabilitats i a desenvolupar habilitats directives, i president fundador de la Federació d’Ateneus de Catalunya l’any 1983, càrrec pel qual va ser guardonat el 2013 als Premis Ateneu.

Membre de la Confraria de la Vinyala d’Igualada, dedicada a donar suport a aquesta varietat de cargol a la cuina anoienca, va rebre el reconeixement de l’entitat l’any 2017 per la seva tasca.

Font: Mor Francesc Puertas, un dels membres insígnia del Patronat de la Cavalcada de Reis