Les Caramelles tornen en el format habitual i una festa de presentació dissabte

Categories General

Les Caramelles de Martorell tornaran a celebrar-se aquest 2022 com es feia abans de l’inici de la pandèmia, i l’estrena es farà el dissabte 12 de març amb una festa de benvinguda. Serà un concert del grup Ambauka (18.00h) a la plaça de l’Església. Després, es preveuen quatre sessions d’assaijos en dissabte i els dos dies de Pasqua en els que es cantarà pels carrers de la nostra població.

Aquest dilluns s’han complert dos anys de la darrera festa de presentació de les Caramelles a la segona planta del Centre Cultural, que va consistir en una scape room. Aquesta va ser la darrera activitat amb públic que es va celebrar a Martorell, just abans de l’inici de la pandèmia, el confinament i l’anul·lació de totes les activitats programades.

Ara, les Caramelles tornen amb la voluntat de recuperar la normalitat. Per això, des de l’entitat es vol oferir aquest missatge a tot Martorell: “La festa de presentació que farem aquest dissabte és oberta a tothom, sigui o no caramellaire, per a posar en valor la tornada de la cultura popular i tradicional, la necessitat que segueixi existint i que no es perdi”, comenta l’Anna Gil, presidenta de Caramelles Martorell.

Anna Gil, presidenta de Caramelles Martorell

Un cop superada la festa de benvinguda, començaran els assaigs. Es faran durant quatre dissabtes, a la Casa de Cultura de La Vila, de 18.00 a 19.00h.

Anna Gil, presidenta de Caramelles Martorell

Les Caramelles 2022 recuperaran la venda de números per al sorteig d’una mona gegant, que es lliurarà el diumenge 17 d’abril. Tant aquest dia com el dilluns 18, en plena Pasqua, els caramellaires recorreran els carrers i places de Martorell.

Anna Gil, presidenta de Caramelles Martorell

Les caramelles a Martorell ja sumen 92 anys d’existència. La xifra rodona dels 90 va coincidir amb l’inici de la pandèmia i, per tant, la cançó que s’havia preparat per a l’ocasió ja no es va arribar a sentir pels carrers: “la vam passar per xarxes i Ràdio Martorell va fer un especial”. A més, l’any passat, “es va fer una gimcana caramellaire i es va acompanyar d’un rap”, comenta Gil.

Per tot plegat, explica la presidenta que les tres cançons que enguany es cantaran per Pasqua seran “la commemorativa dels 90 anys, el rap de l’any passat i ‘Cultura al carrer’ del grup Ambauka.

Anna Gil, presidenta de Caramelles Martorell

Tothom qui vulgui cantar enguany a les caramelles només ha de contactar amb l’entitat a través del seu facebook o bé de manera presencial a la festa de presentació del proper dissabte dia 12 de març.

Font: Les Caramelles tornen en el format habitual i una festa de presentació dissabte