El CB Martorell supera el Maristes Ademar i assegura la permanència a lliga EBA

Categories General

Victòria clau del primer equip del Club Bàsquet Martorell contra el Maristes Ademar en una jornada on han sentenciat la permanència a la lliga EBA una temporada més. El triomf per 67 a 65 permet als de Jordi Pi respirar tranquils en el darrer més de competició, i és que han assegurat la seva continuïtat en la lliga EBA.

En el primer quart, es va viure un intercanvi de cistelles i un ritme alt de partit, però Jordi Catalán va ser el jugador destacat, i és que va ser una de les referències ofensives. Després de l’equador del primer període, els badalonins van veure frenades les seves opcions d’igualar el marcador i van cedir terreny, el que va tancar el quart amb el 27 a 18.

En el segon període, el conjunt visitant va proposar una defensa zonal que els martorellencs van trencar amb bones combinacions en atac i aleshores va ser Alejandro Catalán qui va aportar punts. Tot i que més relaxats, els blaus van tancar el primer temps amb el 38 a 29 al marcador.

En la represa, l’equip de Jordi Pi va trobar en les segones opcions la formula per seguir anotant i en u intercanvi de triples a les acaballes del tercer quart, en va tornar a sortir victoriós el conjunt martorellenc, que va endur-se una renda d’11 punts, quan l’havia tinguda de fins a 14.

En el darrer assalt, l’equip de Badalona va aconseguir reduir el desavantatge i fins i tot capgirar el marcador. A cop de triple, va apropar-se als blaus i a 2 minuts per al final, va situar-se un punt per davant. Els martorellencs havien cedit més terreny i va ser l’escenari perfecte per als visitants. Però la remuntada no va ser completa, i és que amb dos tirs lliures errats i una oportunitat més en l’última acció del partit, van perdre a Martorell. Amb aquesta derrota, els de Jordi Pi s’han assegurat la plaça a lliga EBA i ja no hauran de patir per mantenir-s’hi.

Tomben el líder i són primers

Passem al futbol sala, amb la victòria importantíssima del primer equip del Sala5 Martorell, que va tombar el Barceloneta (5-1) i ha recuperat el primer lloc. Els de Víctor González van signar un partit en defensa molt seriós i amb poques concessions, van oferir una de les millors segones meitats de la temporada.

Oussama Chefrau va obrir la llauna menys de dos minuts després d’haver començat el partit i va transformar una de les primeres oportunitats de perill que ja havia generat. Els barcelonins, dirigits per Òscar Redondo, van augmentar les seves prestacions en defensa i van crear més problemes per als vermells, però el porter martorellenc, Sergio Arriero, va mostrar-se molt segur. En el tram final del primer temps, el visitant Moha va avisar amb un xut que va anar fora i l’empat va tornar a estar a prop, però la defensa vermella va ajudar Arriero i no va pujar al marcador.

En la represa, una recuperació en defensa va donar ales als de Víctor González, que van convertir el 2 a 0 a través de Fouad i una combinació amb Pau Albacete. Arribant als últims deu minuts de partit, els martorellencs posaven molts problemes a l’atac barceloní i, a més, transformaven el seu perill en gols. Primer Pablo Robert, que va aprofitar una passada guanyadora de Fouad, i que va tornar a veure porteria aprofitant el porter-jugador dels visitants. Xavi Jaén va retallar el desavantatge, però Pavel Pérez va marcar des del seu camp i va establir el 5 a 1 definitiu.

L’entrenador de l’equip, Víctor González, va reconèixer l’esforç de l’equip en defensa, “hem fet que participin tots els jugadors” i el bon nivell que van donar els deu convocats.

Víctor González, entrenador Sala5 Martorell

La jornadaha deixat els martorellencs líders, amb 50 punts, el Futsal Mataró ha pujat al segon lloc i en té 49, un menys en té la Barceloneta i el filial de l’industrias Santa Coloma és quart, amb 46 punts.

Perden amb molt càstig

El primer equip del CF Martorell va caure dissabte en la seva visita al camp de l’Atlètic Lleida (4-0) en un partit en què va poder estrenar el marcador en més d’una ocasió, per mitjà d’Alfredo Trejo i David Olid. Malgrat el domini del primer temps, els de Javi Cuesta es van veure condemnats per l’efectivitat dels lleidatans.

Soldevila va marcar el primer abans del descans i va aconseguir un gol que va fer mal els martorellencs, pel moment de partit en què va arribar. El jugador local va encarrilar un triomf que es va confirmar a la segona meitat. En la represa, els lleidatans van brillar en atac i van fer bona la seva qualitat individual amb tres dianes més que van pujar al marcador. Ramonet, Pere Pons i Soldevila per partida doble van sentenciar.

Tot i els intents dels blanc-i-vermells per escurçar distàncies, amb algunes accions aïllades, van rebre massa càstig lluny de casa. L’entrenador blanc-i-vermell, Javi Cuesta, ha reconegut que van merèixer la derrota però no potser d’aquesta forma tan descompensada en el marcador. “Va ser justa, però potser no tant folgada”, ha apuntat.

Javi Cuesta, entrenador CF Martorell

D’aquesta manera, la victòria a domicili es resisteix per als de Cuesta des de mitjans del mes de novembre. Ara, han baixat al setè lloc, amb 25 punts. En clau femenina, derrota del conjunt de Víctor Marco, que va caure contra el Cambrils (1-8) no ha aconseguit encadenar tres jornades seguides a casa puntuant.

En handbol, una de cada per als primer equips del Club Handbol Martorell. El masculí va guanyar l’Handbol Banyoles (23-27) i s’ha consolidat al quart lloc. En canvi, el femení va perdre contra l’Handbol Cardedeu en la fase per la permanència (33 a 30).

I en waterpolo, la doble jornada per al masculí del CN Martorell s’ha tancat amb un empat a 11 contra el CN Igualada i una victòria davant el Club Waterpolo Anglès (5 a 13).

Font: El CB Martorell supera el Maristes Ademar i assegura la permanència a lliga EBA