‘Xsmall’ i ‘La buena hermana’ guanyen de la 4a Mostra de curmetratges dirigits per dones

Categories General

L’associació Cinema del Diable ha celebrat aquest dissabte la 4a Mostra de curtmetratges dirigits per dones a l’Auditori Joan Cererols del Centre Cultural. El jurat format per Lourdes Feixa, del Cineclub BEC (Barcelona Espai de Cinema), Xavier Cairó, membre del Cineclub Diòptria i de l’espai cultural de La Cate, i la directora i productora Sandra Reina ha decidit lliurar el premi Guillemette Huèrre, dotat de 150 euros i atorgat per l’Associació Catalana de Cineclubs i l’Associació d’Amics de Miquel Porter i Moix al curtmetratge Xsmall d’Alba Gutiérrez.

Xsmall  d’Alba Gutiérrez presenta Tania (a qui dona vida l’actriu Paula Usero), una noia que s’ha comprat uns pantalons per anar a una festa. Quan se’ls emprova, comprova que no li queden bé. Un petit contratemps, però, que a Tania no li fa canviar d’opinió: posar-se uns altres pantalons no és una opció.

Creacions que traspassen la pantalla

“Ens hem inclinat per aquest curtmetratge per la seva qualitat visual i perquè creiem que, al desenvolupar-se tota la trama en un sol espai, reflecteix molt bé la solitud de la protagonista i de la seva història”, explica Sandra Reina. A més, el jurat també ha atorgat una menció especial per La buena hermana de Alba Pascual, “perquè ens ha aconseguit transmetre el dolor de la pèrdua amb imatges poderoses i significants, però també amb pocs recursos”, ha apuntat.

Sandra Reina, directora i productora

Enguany, el festival ha rebut gairebé 150 candidatures, un motiu pel qual no ha estat fàcil poder fer una selecció de quins serien els sis curts finalistes. La membre del Cinema del Diable, Anna Lati, expressa que “després d’haver fet quatre edicions de la Mostra, creiem que ha sigut un encert no només fixar-nos en una temàtica feminista sinó mostrar tota la diversitat que hi pot haver en els curts dirigits per dones”.

Anna Lati, membre Cinema del Diable

“Crec que estem vivint un ressorgiment important de les dones en l’audiovisual, però encara no és suficient. Encara ens queda un llarg camí per recórrer”, menciona Sandra Reina. En la mateixa línia, Anna Lati comenta que “està súper bé reivindicar les dones que han fet història al cinema, però hem de mirar cap endavant. Una mostra com aquesta és molt important per veure treballs nous i poder donar-les visibilitat i veu”.

Sandra Reina i Anna Lati

A banda dels curts reconeguts, els assistents també han pogut veure Sestil  de Ale Lacour, Arrels de ningú  de Sunita Soler, Te llamo para…  de Sophia Iribertegui i Burbujas de aire de Marina Torres. A l’esdeveniment hi han estat presents les tres últimes directores, qui han explicat la seva experiència durant el rodatge i han comentat amb el públic les seves creacions.

 

Font: ‘Xsmall’ i ‘La buena hermana’ guanyen de la 4a Mostra de curmetratges dirigits per dones