Les inscripcions al 5è Concurs Palet, obertes fins a finals de febrer

Categories General

Del 25 al 27 de març de 2022, Joventuts Musicals de Martorell, amb el suport de l’Ajuntament, organitza el 5è Concurs de Cant Josep Palet a l’Auditori Joan Cererols del Centre Cultural. Hi poden participar cantants d’entre 18 i 35 anys. El termini d’inscripció finalitza el 28 de febrer.

El 5è Concurs de Cant Josep Palet de Martorell està obert a tots els cantants, independentment de la seva nacionalitat, d’entre 18 i 35 anys, ambdues edats complertes durant els dies que se celebrarà el concurs.

El candidat haurà d’enviar la butlleta d’inscripció en línia , abans de la finalització del termini d’inscripció, correctament emplenada i signada a la següent adreça de correu electrònic: concurspalet@joventutsmusicals.cat. Consulteu les bases .

El Concurs de Cant Josep Palet està format per tres fases. El president de Joventuts Musicals de Martorell, Aleix Palau, explica que enguany, com a novetat, s’afegeix una Fase Preliminar. Es realitzarà mitjançant gravació de vídeo que el participant farà arribar a la organització a través d’un enllaç de Youtube adjunt a la butlleta d’inscripció. El nom dels finalistes es donarà a conèixer abans del 6 de març a través de la pàgina web del concurs .

El candidat farà una intervenció d’un màxim de 10 minuts on haurà de cantar una ària d’òpera. L’ària d’òpera pot ser també de sarsuela, ària de concert o opereta. Les obres s’interpretaran sense partitura.

Aleix Palau, president Joventuts Musicals Martorell

La Fase Semifinal i la Fase Final es fan de forma presencial a l’Auditori Joan Cererols del Centre Cultural. La Fase Preliminar es durà a terme els dies 25 i 26 de març de 2022. Cada candidat farà una intervenció d’un màxim de 15 minuts on haurà de cantar obligatòriament dues peces: un ària d’òpera; un ària a escollir entre oratori o lied .

La Fase Final es durà a terme el dia 27 de març, a les 18.00h. Cada candidat farà una intervenció d’un màxim de 20 minuts on haurà de cantar obligatòriament tres peces: 2 àries d’òpera; 1 ària a escollir entre oratori o lied (totes diferents de les cantades a les fases anteriors).

L’ordre de participació dels cantants es publicarà al web del concurs una setmana abans de l’inici de la Fase Final del Concurs Palet. Totes les obres s’interpretaran sense partitura.

El jurat de la Fase Final estarà format per Roger Alier, crític musical, Josep Bros, tenor, Helena Cánovas Parés, compositora, Víctor García de Gomar, director artistic del Gran Teatre del Liceu, Mirna Lacambra, soprano i presidenta dels Amics de l’Òpera de Sabadell, Fernando Sans-Rivière, director de la revista Ópera Actual, i Jordi Maddaleno, secretari del jurat.

Premis

El primer premi tindrà una dotació econòmica de 2.000 euros, a càrrec de l’Ajuntament de Martorell. Consistirà en una gira a la Xarxa de Músiques de Joventuts Musicals de Catalunya i gira a la Red de Músicas de Juventudes Musicales de España. Estrena mundial d’una obra de la compositora Helena Cánovas Parés (amb el patrocini de la Fundació Francesc Pujols). Un concert al Cicle M’Clàssics de Martorell i un diploma acreditatiu.

El segon premi estarà dotat amb 1.000 euros, a càrrec de l’Ajuntament de Martorell, un concert al Cicle M’Clàssics de Martorell i un diploma acreditatiu. I el tercer premi comptarà amb 500 euros, a càrrec de l’Ajuntament de Martorell, un concert al Cicle M’Clàssics de Martorell i diploma acreditatiu.

Premis Especials

El Premi Victoria de los Ángeles atorgarà una masterclass i activitats formatives a la Fundació Victoria de los Ángeles i participació al festival LIFE Victoria. El Premi Amics de l’Òpera de Sabadell, un contracte per participar en una de les produccions de l’Associació d’Amics de l’Òpera de Sabadell.

El Premi Acadèmia Concertante-Tenor Raúl Giménez donarà una beca per participar a una classe magistral amb el tenor Raúl Giménez a l’Acadèmia Barcelona Concertante. Aquest any s’incorpora, com a novetat, el Premi Amics de la Música de Valls. Contracte per realitzar un concert en la programació dels Amics de la Música de Valls durant les properes temporades.

El Premi Espurnes Barroques donarà dret a participar al festival homònim. I, aquest any, es recupera el Premi Museu de la Música de Barcelona al millor intèrpret amb criteris històrics. Oferirà un contracte per participar a la programació del Museu de la Música de Barcelona acompanyat per un dels millors intèrprets de música amb instruments històrics del museu.

Aleix Palau, president Joventuts Musicals Martorell

També hi haurà el Premi 7 Portes que portarà al guanyador a fer un concert al cicle Sopars Lírics del restaurant 7 Portes. El Premi Joan Cererols al millor intèrpret de música antiga contractarà el cantant afortunat per oferir un concert dins de la temporada M’Clàssics. A més, es repartiran el Premi del públic, el Premi al millor intèrpret de música catalana i Premi al millor intèrpret de bel canto italià que lliuraran un diploma acreditatiu.

Font: Les inscripcions al 5è Concurs Palet, obertes fins a finals de febrer