Cinema del Diable projecta divendres la controvertida ‘Benedetta’

Categories General

Benedetta és el llargmetratge que Cinema del Diable projectarà aquest divendres, 11 de febrer, a les 19.00h, a l’Auditori Joan Cererols del Centre Cultural. La reserva d’entrades es pot fer a través del web entrades.martorell.cat . El preu és de 3 euros per l’accés general i gratuït per als socis del Cineclub del Diable.

Dirigida per Paul Verhoeven, Benedetta (França, 2021) ens situa a les acaballes del segle XVI, a la Italia de la Contrareforma i amb una plaga assolant la terra. La història es centra en el personatge de Benedetta Carlini – interpretat per Virginie Efira -, una monja que des de jove va començar a tenir visions sense conèixer el motiu.

La protagonista s’uneix com a novícia al convent de Pescia, a la Toscana, i el seu impacte és immediat i transcendental, començant una relació romàntica amb una de les monges del convent.

Benedetta està basada lleugerament en la novel·la Immodest Acts: The Life of a Lesbian Nun in Renaissance Italy de la historiadora Judith C. Brown (1986). En el seu llibre, Brown va documentar la història de Benedetta Carlini, una monja del segle XII que va desafiar les autoritats religioses en busca de poder.

El film es va estrenar en el 74è Festival de Cinema de Cannes, competint per la Palma d’Or, i en la secció Perles del 69è Festival Internacional de Cinema de Sant Sebastià. Des de la seva estrena ha estat guardonada als National Board of Review en la categoria de Millor pel·lícules estrangeres de l’any i nominada als Premis Cèsar en la categoria de millor actriu pel paper interpretat per Efira.

Font: Cinema del Diable projecta divendres la controvertida ‘Benedetta’