Les llars municipals ja tenen ‘Qualla Kids’, l’App que monitoritza la sortida d’infants

Categories General

Les llars d’infants municipals de Martorell ja tenen l’aplicació mòbil Qualla Kids , que permet a les famílies i a la comunitat educativa una recollida dels infants més àgil, segura i fàcil. La nova App, de l’empresa Qualla Systems , ha tingut una gran acceptació per ambdós bandes en les dues setmanes que porta funcionant. Es preveu que s’hi vagin incorporant nous apartats per fer més eficaços i amb un sol clic els serveis d’aquests equipaments.

Qualla Kids funciona des del 21 d’octubre com a prova pilot a les llars de Pont d’Estels, Riu de Sons i Les Torretes. La regidora d’Educació de l’Ajuntament de Martorell, Soledad Rosende, destaca que el consistori ha apostat per incorporar-lo als centres “perquè és una eina de comunicació molt important, tant per a les famílies com per a la comunitat educativa. És àgil, directa, instantània i d’ús fàcil, amb tan sols un clic”.

Soledad Rosende, regidora d’Educació de l’Ajuntament de Martorell

La comunitat educativa també en valora l’eficàcia. La directora de la Llar d’Infants Pont d’Estels, Ramona Torrebadella, diu que suposa “posar les llars de ple en el segle XXI” i que permet “suprimir les autoritzacions de recollida en paper, amb l’estalvi que això comporta, i crear un registre a l’historial de recollides. Per necessitat d’última hora, les famílies poden autoritzar qualsevol persona a recollir els infants, un estalvi de trucades d’última hora”.

Per Torrebadella, l’App “ha agradat tothom” i ha tingut un fàcil encaix: “La majoria són joves i ja estan molt acostumats a les noves tecnologies”. Malgrat això, recalca que “qui han tingut dificultats ha rebut l’assessorament de l’empresa i de les educadores”.

Ramona Torrabadella, directora de la Llar d’Infants Pont d’Estels

Dos dels ideòlegs de Qualla Kids són martorellencs: el màster en Enginyeria de Telecomunicacions Sergi Porta i el seu pare, el fotògraf i empresari Carles Porta. Aquest darrer destaca que “a Martorell, l’aplicació està funcionant bé i ha estat ben acollida, fins i tot per part de persones reàcies o amb dificultats respecte les noves tecnologies, i que diuen estar encantats amb l’App, perquè la troben senzilla, intuïtiva i ràpida”.

Carles Porta, ideòleg de ‘Qualla Kids’

L’App monitoritza en un sol clic la recollida dels infants a l’escola, una tasca complexa tant per a les famílies -per conciliació laboral, sovint recau en avis, tiets, amics o cangurs- i per als professionals, que han de ser molt àgils durant la sortida massiva de l’escola, fent cas a totes les notificacions -whatsapps, mails o trucades- de les famílies. “Fem la vida més fàcil a les famílies i als professors, i guanyem en seguretat”, destaca Porta.

A més, Qualla Systems està incorporant nous serveis a l’App. Per exemple, agrupar els alumnes que es queden més estona al centre en una Aula Virtual, o tramitar les autoritzacions per a l’ús d’imatges dels infants. Ara, treballa per enllestir un servei per sol·licitar, el mateix dia, que l’infant es quedi a dinar al centre, especificant si necessita una dieta especial -intolerància, al·lèrgia, celiaquia, diabetis o veganisme, per exemple- i marcant si es queda de manera esporàdica o per varis dies”.

Carles Porta, ideòleg de ‘Qualla Kits’

També s’està treballant per a tenir el control de medecines o enviar notes d’absències a l’escola. Porta avança que durant aquest curs “estaran totes fetes”.

L’aplicació s’estén per Catalunya. Ja és a Terrassa, Sabadell, Cabrils i Martorell, i en tres mesos podria ser a 10 ciutats més. Recentment, ha guanyat el premi de la 7a edició del concurs Emprèn de la Universitat Politècnica de Catalunya YUZZ, fet que ha permès als seus creadors obtenir una remuneració econòmica i presentar la idea a Silicon Valley tot participant en seminaris i cursos.

Font: Les llars municipals ja tenen ‘Qualla Kids’, l’App que monitoritza la sortida d’infants