Les mascaretes deixen de ser obligatòries al CAP i hospital

Categories General

Des d’aquest dimecres les mascaretes han deixat de ser obligatòries als centres sanitaris i sociosanitaris de Catalunya. El Departament de Salut de la Generalitat ha pres aquesta decisió per la millora de la situació epidemiològica, però manté la recomanació de fer-les servir en les persones amb símptomes d’alguna malaltia respiratòria, com grip o covid, quan entrin en contacte amb persones vulnerables o en espais compartits o poc ventilats, i en centres sanitaris i residències.

Salut va declarar l’obligatorietat de la mascareta a tots els centres sanitaris el 5 de gener per mirar de frenar l’increment de contagis de virus respiratoris. Ara, s’ha consolidat la baixada de la incidència de la grip i de la covid, després del pic de fa dues setmanes, i la pressió assistencial als serveis d’urgències s’ha estabilitzat.

Per evitar complicacions en cas de contagis, Salut continua fent una crida a vacunar-se, com a millor mesura de prevenció. Aquest hivern les xifres de vacunació són de les més baixes dels últims anys. El departament recorda que la vacunació és accessible a tota la població demanant cita a La Meva Salut , citasalut.cat o al CAP.

The post Les mascaretes deixen de ser obligatòries al CAP i hospital appeared first on Web de notícies de l’Ajuntament de Martorell .

Font: Les mascaretes deixen de ser obligatòries al CAP i hospital