Les proves PCR augmenten el nombre de positius detectats de COVID-19 a Martorell

Categories General

La xifra de positius detectats de COVID-19 a Martorell puja a causa de les proves PCR (sigles en anglès de Reacció en Cadena de la Polimerasa) que s’estan fent a una part més significativa de la població amb símptomes. Dimecres es van començar a realitzar els tests per detectar el coronavirus en usuaris i personal sanitari de les residències de Martorell.

Els tests PCR són la prova diagnòstica més fiable que existeix per a la detecció del virus i els estan efectuant des de l’atenció primària. L’alcalde Xavier Fonollosa ha declarat que: “la gent de Martorell estem demostrant quina és la millor manera d’enfrontar el virus: fent camí units amb molta humanitat i amb molta solidaritat. Ens en hem de sentir  molt orgullosos de la resposta del nostre poble”.

328 persones infectades per coronavirus a Martorell

Una persona de fora de Martorell ha mort a causa del coronavirus a l’Hospital Sagrat Cor. No hi ha hagut cap defunció ni a l’Hospital Sant Joan de Déu ni a cap de les residències de gent gran.

A l’Hospital Sant Joan de Déu hi ha 101 infectats per la COVID-19, 75 dels quals són personal sanitari i 26 són pacients ingressats amb positiu (16 són de Martorell, inclosos els treballadors de la salut). A l’Hospital del Sagrat Cor hi ha 100 positius, 39 a l’Hotel Salut i 88 veïns de Martorell confinats al seu domicili després d’haver donat positiu. A banda hi ha 40 persones aïllades pendents del resultat de la prova.

Avui també s’han donat d’alta un total de sis persones a l’Hospital Sant Joan de Déu i a l’Hotel Salut que ja han superat la COVID-19. Fet el balanç, hi ha 328 persones infectades de coronavirus a la ciutat, 149 de les quals són de Martorell.

Font: Les proves PCR augmenten el nombre de positius detectats de COVID-19 a Martorell