L’Escola d’Aprenents de SEAT farà jornada de portes obertes de forma virtual

Categories General

L’Escola d’Aprenents de SEAT es prepara per rebre aquest dimecres, 20 de maig, als nous talents que volen convertir-se en la futura generació de professionals de l’automoció. Amb una novetat respecte a anys anteriors: la visita no serà presencial, sinó virtual, per complir amb les mesures adoptades per garantir la seguretat i salut de les persones. Tindrà lloc per streaming, a les 19.00h, a través del web de l’Escola .

David Calle, el professor youtuber i ambaixador d’Educació i Youth Empowerment de la companyia, farà de mestre de cerimònies de la visita virtual i serà l’encarregat de donar la benvinguda als futurs alumnes.

De la mà del cap d’estudis de l’Escola i d’alguns professors i aprenents, els visitants virtuals podran veure alguns dels indrets més rellevants de centre, com la Kart Academy, el laboratori de Smart factory, l’espai de soldadura amb realitat augmentada, el taller de robòtica, les aules d’impressió 3D i control numèric, entre d’altres, perquè vegin en primera persona com és el dia a dia dels estudiants.

A més, els participants podran informar-se sobre els diferents programes de Formació Professional (FP) de Grau Superior adaptats a les noves necessitats derivades de la transformació de la indústria i la digitalització, i sobre quin és el procés per poder inscriure’s als seus cicles formatius. Al final de la visita virtual, els futurs alumnes podran plantejar preguntes tant a David Calle com a la resta de professors, alumnes i responsables de SEAT que participaran en aquesta cita.

L’Escola d’Aprenents de SEAT ofereix formació professional basada en el sistema de Formació Dual alemany, amb una durada de tres anys. Els aprenents realitzen gairebé 5.000 hores lectives, el doble de la mitjana d’altres escoles, que combinen la formació teòrica amb l’aprenentatge pràctic en la pròpia Escola, així com a les plantes de SEAT Martorell, SEAT Barcelona o SEAT Components, remunerat des del primer dia. A més, aquests estudis els ofereixen una doble titulació oficial, espanyola i alemanya.

Els que conclouen amb èxit aquesta formació, s’incorporen directament amb contracte indefinit a treballar a la companyia. Per al proper curs, estan obertes les inscripcions per a tres programes de formació de grau superior: Programació de la Producció en Fabricació Mecànica; Automatització i Robòtica Industrial, i Mecatrònica industrial.

Inscripcions candidatures

El termini d’inscripció de candidatures ja està obert per a aquells joves d’entre 18 i 21 anys que vulguin optar a una de les 60 places disponibles. Aquest any, a més, el procés és digital i reconverteix les proves psicotècniques, entrevistes presencials i avaluació d’expedient acadèmic, en un procés candidate friendly amb avaluacions de competències mitjançant vídeo entrevistes. La presentació de sol·licituds estarà oberta fins al proper 5 de juny i els seleccionats iniciaran el curs al setembre. Des de la seva inauguració el 1957, l’Escola d’Aprenents de SEAT ha format més de 2.700 alumnes.

Font: L’Escola d’Aprenents de SEAT farà jornada de portes obertes de forma virtual