Martorell, molt actiu en la commemoració virtual del Dia Internacional dels Museus

Categories General

Aquest dilluns, 18 de maig, és el Dia Internacional dels Museus. Tot i la impossibilitat de visitar en aquests moments els que hi ha a la nostra localitat, Museus de Martorell commemora la data des de fa una setmana amb concursos i jocs en línia al seu web i xarxes socials. Alhora, agrupa sota l’etiqueta #ElsMuseusACasa visites virtuals, píndoles sobre aspectes històrics i curiositats, clips de vídeo i activitats familiars.

El Dia té com a eslògan ‘Museus per a la igualtat: diversitat i inclusió’, i ja fa una setmana que se celebra, a nivell local, amb accions a les xarxes socials. Els seguidors de Museus de Martorell han triat el seu paisatge museístic preferit d’entre 16 obres d’art que són a l’Enrajolada, el Museu Vicenç Ros o el Muxart Espai d’Art i Creació Contemporanis.

També s’han distret i après amb el concurs ‘MartoQuiz’ -5 preguntes diàries sobre patrimoni i història locals- o el puzzle diari amb il·lustracions dels elements del patrimoni arquitectònic martorellenc.

Més enllà de les activitats puntuals s’han fet 4 propostes en línia, amb l’etiqueta #ElsMuseusACasa . Les píndoles divulguen curiositats d’aquests espais en textos breus, els clips de vídeo inclouen informació sobre els centres, els fons i les col·leccions, i les activitats familiars faciliten recursos per jugar en família. Els internautes també fan visites virtuals a l’Enrajolada Casa Museu Santacana i al Muxart, Espai d’Art i Creació Contemporanis des del Canal YouTube municipal. “Ara estem treballant en un altre vídeo dedicat al Museu Municipal Vicenç Ros, que enguany celebra el 75è aniversari”, destaca el regidor de Cultura, Museus i Patrimoni de l’Ajuntament de Martorell, Andreu González.

Andreu González, regidor de Cultura, Museus i Patrimoni de l’Ajuntament de Martorell

Els Canals de difusió amb què compta Museus de Martorell són el seu web, el compte de Facebook ; el d’Instagram  i el de YouTube .

Font: Martorell, molt actiu en la commemoració virtual del Dia Internacional dels Museus