L’Escola de Música obre preinscripcions per a un proper curs amb oferta ampliada

Categories General

L’Escola Municipal de Música de Martorell (EMM) té obert el període de preinscripció d’alumnes per al proper curs 2022-23 des d’aquest dilluns 2 de maig i fins el dia 27 del mateix mes. La sol·licitud es fa omplint i enviant aquest formulari disponible a la pàgina web del centre. L’oferta de cursos s’amplia a nivells prepandèmics i s’adreça a totes les edats -de nadons a gent gran- i objectius al voltant de la música.

El centre ofereix múltiples possibilitats per aprendre o aprofundir en l’aprenentatge musical. Són la música per a nadons (de 9 a 36 mesos d’edat); sensibilització per a nens i nenes de 3 a 7 anys; l’ensenyament bàsic (de 8 a 13 anys); l’aprofundiment; el nivell avançat o d’expertesa; la música per a adults o el programa lliure.

La directora, Carmen Valero, detalla que un cop acabat el bàsic, els alumnes poden fer aprofundiment “si tenen la idea de continuar fent música però no s’hi volen dedicar de manera professional” o bé l’avançat, quan “tenen un interès molt més gran i s’hi volen dedicar o aprofundir molt més”. En aquesta línia, es prepara l’alumne “per accedir a qualsevol dels nivells de grau mitjà de qualsevol conservatori, i fins i tot preparem a tota persona que es vulgui presentar a estudis superiors de música”.

Carmen Valero, directora de l’EMM

Valero afegeix que “també tenim música per a adults que, com en el cas de l’ensenyament bàsic per a nens, consta de 30 minuts setmanals de classe d’instrument individual, una hora de llenguatge musical i una hora de conjunt instrumental”. I també hi ha disponibles les assignatures de cor adult o cor infantil, optatives.

Carmen Valero, directora de l’EMM

A l’Escola, els alumnes podran escollir aprendre l’instrument que més els agradi entre una gamma formada per “baix elèctric, bateria, clarinet, flauta travessera, guitarra clàssica, guitarra elèctrica, piano modern i clàssic, saxo, trompeta, trombó, violí i violoncel”.

Actualment hi ha matriculats uns 270 alumnes durant tot el curs i 22 nadons que hi fan tallers quadrimestrals. Valero espera un increment la propera tardor: “La previsió és de total normalitat, d’oferir totes les places d’abans de la pandèmia”. Per això, “a l’Escola José Echegaray hi recuperem un curs de sensibilització de nens de 5 i 6 anys, i els tallers de guitarres, de vent i de piano per a alumnes de 8 a 14 anys”.

A més, el centre oferirà un programari lliure “per a qui vulgui fer només un conjunt instrumental, participar en el cor o fer alguna assignatura, com producció musical o  creació d’una cançó”.

Carmen Valero, directora de l’EMM

Al web de l’Escola hi ha tots els detalls de les assignatures, característiques, horaris i preus. Valero conclou que “per sol·licitar una plaça cal entrar-hi, mirar bé l’oferta formativa de matèries i instruments que podeu venir a tocar, i omplir el formulari “.

Font: L’Escola de Música obre preinscripcions per a un proper curs amb oferta ampliada