El Col·legi La Mercè acull dimecres una jornada de donació de sang

Categories General

Els alumnes de 6è de primària del Col·legi La Mercè de Martorell organitzen una donació de sang, en col·laboració amb el Banc de Sang i Teixits. L’objectiu de la campanya, que porta per lema ‘Amb una gota de sang… un somriure assegurat!’, és aconseguir el màxim nombre de donants possible i buscar-ne de nous. La donació s’ubicarà al gimnàs de l’escola La Mercè, al carrer del Mur 36-40. L’horari serà de 9.30 a 13.00h i de 15.00 a 19.00h.

Abans de començar es farà una enquesta a totes les persones donants per saber si poden donar sang i, al final, hi haurà un petit detallat en mostra d’agraïment. Aya Rotbi, alumna de6è de La Mercè.

Aya Rotbi, alumna de 6è La Mercè

Edrian Arias explica que per a fer la donació, cal tenir entre 18 i 65 anys, o fins als 70 anys en cas de ser donant habitual. També pesar més de 50 quilos i estar bé de salut.

Edrian Arias, alumne de 6è La Mercè

L’acció solidària dels alumnes de La Mercè forma part del programa ‘Aprèn, participa i dona’ perquè infants i joves de 6 a 18 anys adquireixin coneixements i valors a través de la promoció de la donació de sang i l’organització d’una campanya. Els participants aprenen sobre la sang, la donació i aspectes de comunicació, alhora que duen a terme un servei de promoció de la salut en el seu entorn més proper.

D’una banda, els alumnes reben formació amb continguts científico-mèdics, de comunicació i de valors. En una segona part els participants creen materials per promocionar la donació de sang i organitzen la seva pròpia campanya de difusió per conscienciar el seu entorn i animar a la gent a que doni sang.

La darrera fase es dedica als agraïments i valoracions. Es tracta d’avaluar tota l’activitat conjuntament amb l’equip educatiu i fer un reconeixement amb els resultats de la campanya pel centre i pels participants.

Font: El Col·legi La Mercè acull dimecres una jornada de donació de sang