L’Escola de Música programa un nou taller de creació de cançons amb Anna Roig

Categories General

L’Escola Municipal de Música de Martorell organitzarà, entre el 14 d’abril i el 2 de juny, un novedós taller de creació de cançons. En 8 sessions, els participants aprendran de la professora Anna Roig la base de l’escriptura i musicació de textos i l’anàlisi de cançons, per saber composar una cançó pròpia. Les inscripcions s’obriran entre el 16 i el 31 de març.

Les sessions se celebraran tots els dimarts de 19.15 a 20.15h entre el 14 d’abril i el 2 de juny a l’Escola Municipal de Música. Anna Roig explica que van dirigides a tot tipus de públics: “Poden venir persones majors de 14 anys que tinguin un nivell musical molt bàsic i fins i tot que no sapiguen tocar cap instrument. Recomano a tothom que ho probi, totes les edats són benvingudes, des de joves a qui els pot anar bé per ordenar les seves creacions musicals a gent gran que s’inicia”.

Anna Roig, professora de l’Escola Municipal de Música de Martorell

Roig explica que el taller és introductori i que si té bona acceptació, podria ampliar-se a tot un curs en el futur. Tot i que reconeix que “molta gent aprèn música de manera molt autodidacta, per intuïció d’escoltar els seus cantants preferits”, considera que “és interessant aprofitar l’opció d’anar a un lloc en el que s’estructurin aquests coneixements, s’aprengui sobre la composició d’estrofes, la importància o no de la rima o si els continguts expressen el que es vol transmetre. I fer-ho treballant-ho amb un professor i acompanyats d’altra gent interessada”.

Anna Roig, professora de l’Escola Municipal de Música de Martorell

A més de ser professora de l’Escola de Música, Roig volta actualment per Catalunya amb el projecte musical de Big Band ‘La Tendrèsse’ , junt amb Àlex Cassanyes, i és la cantant del grup Anna Roig i l’Ombre de Ton Chien .

Dins la seva trajectòria i experiència musical ha cursat estudis en un conservatori a França: “Allà estudiàvem cançó, feiem classe d’anàlisi de cançons, de musicació, d’interpretació, de posada en escena, de tècnica vocal…i me n’he adonat que aquí no hi ha cap lloc on estudiar cançó, tant si és per dedicar-s’hi com si és per saber-ne una mica a l’hora de compondre les pròpies cançons”. Per aquest motiu, va proposar a la direcció de l’Escola la realització d’aquest taller.

Anna Roig, professora de l’Escola Municipal de Música de Martorell

Les inscripcions es faran del 16 al 31 de març a l’Escola Municipal de Música de Martorell (Cal Nicolau, plaça de la Vila número 7), trucant al telèfon 93 775 19 48 o bé escrivint un correu electrònic a la direcció escolademusica@martorell.cat. El preu és de 40 euros.

Font: L’Escola de Música programa un nou taller de creació de cançons amb Anna Roig