L’Escola José Echegaray celebra els tallers UNESCO i en fa partícep tot l’alumnat

Categories General

L’Escola José Echegaray de Martorell va organitzar el 7 i 8 d’abril uns tallers emmarcats en la seva setmana UNESCO, com a membre de la xarxa d’escoles de Catalunya adherides a aquesta institució. La temàtica que van treballar és la de les espècies en perill d’extinció, relacionada amb el projecte d’escola. Una flash mob amb la cançó Celebrem de Miki Núñez va aplegar tot l’alumnat com a activitat final.

Els alumnes del centre van fer dijous i divendres activitats a les aules, al gimnàs i al pati. Van dibuixar i pintar motius animals i vegetals amb l’ajuda de fulles i altres elements, van fet jocs i exercicis gimnàstics, de relaxació i van gaudir de projeccions, entre d’altres.

Són tallers “pal de paller” del projecte d’escola UNESCO de l’Echegaray, i que aquest 2022 han recuperat la plenitud després dels dos darrers anys de pandèmia. Ho explica la directora del centre, Cristina Dalmau. Les activitats en grup són una part molt important per conscienciar els infants al voltant dels animals terrestres que es troben en perill d’extinció, ja que és el tema en el que treballa l’equipament des de fa anys.

Cristina Dalmau, directora de l’Escola José Echegaray

Tot i així, també s’han treballat altres aspectes, com ara la psicologia o la dansa: “Un dels tallers que sempre fem cada any és un ball a partir d’una cançó concreta, que s’acaba convertint en un himne que ens aglutina tots”, comenta la directora. Aquest any, la cançó escollida va ser Celebrem de Miki Núñez .

Cristina Dalmau, directora de l’Escola José Echegaray

Enguany, l’Escola ja va centrar la commemoració del Dia Escolar de la No-Violència i la Pau del passat 30 de gener a aprofundir en els animals en perill d’extinció, i més concretament en l’entitat World Wild Fund for Nature (WWF). Una organització internacional que promou la conservació de la natura i del medi ambient. Cada aula va treballar un animal diferent, fent el seu propi mural, i després va fer un de conjunt on cadascú va ubicar en un mapamundi col·laboratiu la seva espècie.

Font: L’Escola José Echegaray celebra els tallers UNESCO i en fa partícep tot l’alumnat