Presentacions mediàtiques i de casa guarniran la setmana de Sant Jordi

Categories General

Sant Jordi arriba a Martorell amb propostes literàries d’autors d’aquí i d’arreu. Els mediàtics Rafael Nadal, Màrius Serra i Blanca Busquets passaran per la Biblioteca per presentar les darreres creacions, i els autors de casa signaran a les portes de les llibreries. La festivitat s’acompanyarà de la gala del 47è Premi Vila, contes, recitals poètics, tallers infantils i fira.

La festivitat del patró de Catalunya es viurà des del 19 d’abril. En presentacions literàries, es torna enguany a la Biblioteca, i la primera serà la de Rafael Nadal (19 d’abril, 18.30h), i el seu Quan s’esborren les paraules . La seguirà el dia següent (18.30h) Blanca Busquets i Constel·lacions, els secrets d’una família catalana amenaçada per ETA. Dijous, a la mateixa hora, Màrius Serra presenta Fora de joc a Montserrat , una història d’intriga i jocs de taula.

Andreu González, regidor de Cultura de l’Ajuntament, destaca l’arrelament de la festa i les activitats literàries que deixarà a Martorell.

Andreu González, regidor de Cultura

Divendres, vigília de Sant Jordi, els autors martorellencs presentaran a la Biblioteca -18.00h- les últimes novetats: Clinamen (poesia) d’Oriol Alonso; Tarot (cartes) de Marta Álvarez; La carta i Animales que no dan miedo (contes) de Verònica Aranda; Padrines (conte) de Clara-Tanit Arqué; Leer después del trabajo (poesia) d’Isaac Feyner; Faig 6 anys (conte) de Robert Garcia; Avelut (novel·la) d’Ana Masago; Els secrets que amaga la boira (contes) de Maria Rocaspana, i La Boqueria 1840-2020 , de Toni Vicent.

Serà el preludi de la gala del 47è Premi Vila al teatre d’El Progrés (21.00h), presentat per Mirna Vilacís.

Altres activitats

Les escoles treballaran el conte amb L’Ós Brutus visita la Biblioteca i els Atelier de les paraules , el dimarts 19 i dijous 21 d’abril (de 16.15 a 18.00h).

L’actor i rapsoda Pere Arquillué, acompanyat de la música de Toni Ubach, portarà la poesia a l’auditori -20 d’abril, 20.00h- amb el recital ‘Fil de la memòria’. La vetllada repassarà l’obra poètica de Gabriel Ferrater entorn de l’erotisme i el pas del temps.

Andreu González, regidor de Cultura

El Dia de Sant Jordi

El 23 d’abril, les llibreries i floristeries del poble sortiran al carrer i els autors locals signaran, en torns d’una hora, als seus exteriors. Una activitat “novedosa”, com descriu el regidor de Cultura.

Andreu González, regidor de Cultura

A la llibreria Alfambra ho faran Marta Álvarez (10.00h), Ana Masago (11.00h), Toni Vicent (12.00h) i Montserrat Barlam i Juan Miguel Torrero (18.00h). A la AlfilBe, Toni Vicent (10.00h); Marta Álvarez (11.00h); Ana Masago (12.00h) i Josep Maria Calaf (13.00h). A la Bernadàs, Juan Miguel Torrero (11.00h), Isaac Feyner (13.00h) i Robert Garcia (18.00h). A la llibreria El Petit de la Vila hi signarà Robert Garcia a les 12.00h, i a la llibreria Miró ho farà Josep Maria Calaf i Montserrat Barlam (11.00h), Isaac Feyner (12.00h) i Verònica Aranda (17.00h). Aquí trobareu tota la programació de signatures de llibres .

L’Enrajolada acollirà d’11.00 a 14.00h i de 17.00 a 20.00h tallers per fer accessoris de disfresses, de titelles de dit i de lettering ; un píc-nic d’endevinalles i jocs.

Al voltant de les llibreries es llegiran contes: El Petit món del Petit Príncep (11.00h, davant l’Alfil-be); Cletu, el drac despistat (12.00h, davant la Unmelic); o El camàlic  de Santi Rovira (12.30h, entre la Llibreria Alfambra, Llibreria Bernadàs, Stel i Unmelic).

Andreu González, regidor de Cultura

De 10.00 a 20.00h, s’instal·larà una fira al carrer entre la plaça de l’Església, el carrer de Mossèn Josep Pi i l’Enrajolada, amb la participació de les entitats i escoles de Martorell.

Programació de Sant Jordi 2022 a Martorell

Font: Presentacions mediàtiques i de casa guarniran la setmana de Sant Jordi