L’Escola José Echegaray recapta 600 euros per a la investigació del càncer infantil

Categories General

L’Escola José Echegaray ha celebrat, aquest divendres, la 5a edició de la Xocolatada Solidària. El centre ha recaptat 600 euros, que es destinaran íntegrament a projectes pioners en la investigació, diagnòstic i tractament del càncer infantil. La data es fa coincidir amb les proximitats del Dia Internacional del Càncer Infantil, el 15 de febrer.

‘Muntem un bon cacau!’ és el lema escollit en aquesta ocasió, en la que s’han venut gots de xocolata desfeta al preu d’un euro, íntegrament destinat a la causa. “Ja portàvem temps fent jornades solidàries. La primera va ser un torneig de futbol, també a benefici de la lluita contra el càncer infantil i arran del cas d’una família del centre”, recorda la directora, Cristina Dalmau.

Després d’altres campanyes dedicades a altres causes i malalties, des de fa cinc anys i a proposta de l’AMPA, s’organitza una xocolatada per lluitar contra el càncer infantil.

Cristina Dalmau, directora de l’Escola José Echegaray

Per a tota la comunitat educativa del José Echegaray, aquesta commemoració té una significació especial: “Fins el curs passat teníem una alumna, l’Ainhoa, que patia càncer. Des del centre ens ho vam agafar amb una mica més de força, les famílies s’hi van implicar molt i ho encaixem entre el Dia Internacional i la data que l’aniversari de l’Ainhoa”.

Cristina Dalmau, directora de l’Escola José Echegaray

La del càncer infantil és una temàtica que es treballa a les aules de l’Echegaray, des de P3 i fins a 6è de Primària. La directora destaca que “al final, per desgràcia, la vida i la mort estan connectades, les malalties formen part del nostre dia a dia i el càncer n’és una més, i desperta una sensibilitat especial quan afecta els infants”.

Davant aquest fet, l’Escola ha optat per parlar-ne amb els infants “adaptant-ho a la seva manera i amb l’acompanyament de molts materials per treballar la pèrdua i el dol, segons l’edat i el curs”.

Cristina Dalmau, directora de l’Escola José Echegaray

Cristina Dalmau recorda que “coincidint amb la irrupció de la Covid-19, vam començar a treballar i conscienciar amb els nens i nenes al voltant de les malalties”. En aquesta línia, l’any passat van iniciar un projecte, com a Escola Unesco, a l’entorn de les malalties i de com curar-les. La xocolatada ha estat una de les activitats que han format part d’aquest projecte.

Font: L’Escola José Echegaray recapta 600 euros per a la investigació del càncer infantil