Fonollosa: “Farem Carnaval amb 19 colles i un miler d’inscrits. Està molt bé, per ser la represa”

Categories General

Un total de 19 colles i prop d’un miler de persones inscrites participaran en la rua del Carnaval 2022 a Martorell del proper dissabte 26 de febrer. Més de mig miler de persones participaran al sopar i lliurament de premis que es farà a Ca n’Oliveres. Aquest migdia, l’alcalde de Martorell, Xavier Fonollosa, i el regidor de Cultura, Andreu González, han presentat el carnestoltes que recupera la il·lusió després d’un any d’absència.

Fonollosa ha valorat “el retorn d’una de les festes més participades de totes les que fem al llarg de l’any i en la que hi ha més gent implicada, entre disfressats i qui s’ho mira”. Per tot plegat, el batlle martorellenc valora de manera molt satisfactòria el número de colles i gent inscrita a la gran desfilada del dissabte a la tarda: “déu n’hi do de les xifres per a aquesta represa, tenint en compte que venim d’on venim”.

Xavier Fonollosa, alcalde de Martorell

El Carnaval va ser la darrera gran festa que va poder celebrar-se a Martorell just abans de l’inici de la pandèmia. “Després ja es va cancel·lar la Fira, i el PAS, i unes quantes festivitats més”, destaca González. El regidor de Cultura creu que “hem près la decisió correcta de tirar endavant amb el Carnaval ara que ho podem fer d’una manera bastant normalitzada, tot i saber que no hi hauria tanta participació”.

Andreu González, regidor de Cultura

Fonollosa fa una crida “a gaudir, a fer disbauxa i a passar-ho bé”, però alhora demana que “imperi el civisme, la bona convivència i el respecte per les regles encara vigents”.

L’alcalde recorda que “a l’exterior, els integrants de la rua podran anar sense la mascareta, tal i com estableixen les mesures actuals, però en arribar a l’espai tancat de Ca n’Oliveres caldrà posar-se-la “per a l’entrega de premis i les festes familiar i sessió golfa”.

Xavier Fonollosa, alcalde de Martorell

La festa es posa en marxa dimarts

El  dimarts 22 es farà un taller de màscares i maquillatge a l’Espai Jove.Nord (17.00h), i el dijous, al mateix espai i a la mateixa hora, hi haurà un taller de truites creatives -preu de 3 euros i inscripció oberta a espaijove.patronatmartorell.cat fins el dia 20-. El mateix dijous (17.30h) l’artista Carme Bueno dirigirà un taller de decoració de màscares carnavalesques a l’Enrajolada, i el divendres (18.00h) es farà una festa de Carnaval a l’Espai Jove.

El dissabte serà dia de rua. A les 17.30h, ‘el Sevilla’ farà el pregó des de la plaça de la Vila, mitja hora abans que comenci la rua -es recorda que tots els integrants dels grups han de ser al carrer del Mur a les 17.00h-. El recorregut serà pel carrer del Mur; carrer de Pau Claris; avinguda dels Germans Martí; plaça del Vi; Rambla de Les Bòbiles -de pujada i baixada-; plaça del Vi; carretera de Piera; carrer de Montserrat i Ca n’Oliveres.

A Ca n’Oliveres es lliuraran els premis: un primer a la millor disfressa (3.000 euros); un segon (2.500); i un tercer (2.000); a més d’un quart a la millor coreografia (1.500) i un cinquè a la millor carrossa (1.000). Tot seguit començarà el sopar i la primera part de la festa (sessió familiar). A la 01.00h s’iniciarà la sessió golfa per a majors de 16 anys, amb DJ, les Qüins amb electrohits, indi, danc i disco amb Muerta Sánchez. Caldrà recollir invitació prèviament a qualsevol de les Oficines d’Atenció al Ciutadà del PMSAPM. Per a la sessió golfa no caldrà invitació i l’organització farà un control exhaustiu del número d’assistents fins a completar l’aforament permès a l’espai.

Finalment, el diumenge 27 la festa continuarà per als més petits amb el Carnaval Infantil de l’Esplai Guspira a la plaça de les Cultures. A les 11.00h hi haurà ball de disfresses i inscripcions al concurs; a les 12.00h la rua pel barri i els espectacles infantils i el concurs de disfresses, i el lliurament de premis a les 13.30h.

Programació del Carnaval 2022 a Martorell

Font: Fonollosa: “Farem Carnaval amb 19 colles i un miler d’inscrits. Està molt bé, per ser la represa”