Creix el nombre de participants al cicle ‘Passejades per a la gent gran’

Categories General

Aquest dimecres, 16 de febrer, es va fer la segona caminada del cicle ‘Passejades per a la gent gran’ 2021-2022, que organitza la Diputació de Barcelona amb el suport de 84 poblacions, entre elles Martorell. En aquesta ocasió, una vintena de participants del nostre municipi va prendre part d’una ruta pel Prat de Llobregat.

El cicle ‘Passejades per a la gent gran’ és un projecte promogut per la Diputació de Barcelona, que va néixer l’any 2001 amb la voluntat de promoure l’intercanvi entre diferents municipis, oferint la possibilitat a les persones de més de 65 anys de conèixer diferents entorns geogràfics i de viure la natura d’una manera adaptada a les seves possibilitats.

S’ofereixen uns recorreguts suaus i assequibles per pistes forestals o camins de muntanya en distàncies d’entre vuit i 10 quilòmetres. D’aquesta manera, es vol promoure i dinamitzar l’activitat física i l’exercici entre les persones grans com a eina per millorar la salut i afavorir les relacions interpersonals, a més de donar a conèixer els territoris de la demarcació de Barcelona.

Martorell es va adherir al cicle de caminades l’any 2015 i, enguany, “forma part del grup integrat per Ullastrell, Sallent i el Prat de Llobregat”, recorda el coordinador martorellenc del cicle, Enric Gotsens. La primera ruta es va fer el passat mes de novembre a Ullastrell, dimecres li va tocar el torn al Prat de Llobregat, el 16 de març aniran a Sallent i el 6 d’abril es farà a la nostra població, coincidint amb el Dia Internacional de l’Activitat Física.

Enric Gotsens, coordinador del cicle a Martorell

Cada temporada finalitza amb una jornada de cloenda que, degut al gran volum de municipis participants en el projecte, cal organitzar-la en tres dies. Si la situació sociosanitària ho permet, està previst que es realitzi al maig a Santa Coloma de Gramenet.

En aquesta ocasió, “es va seguir un recorregut de nou quilòmetres pel Prat de Llobregat, força planer, sortint del Parc Nou, seguint pel riu Llobregat i arribant a la tercera pista de l’Aeroport de Barcelona, passant la passarel·la per arribar a la platja i tornada al Parc Nou. La climatologia va acompanyar i el recorregut es va duu a terme sense cap incident”, comenta Gotsens.

Enric Gotsens, coordinador del cicle a Martorell

Des de Martorell, s’hi va desplaçar un autocar “amb 22 persones, més les dues monitores del Departament d’Esports de l’Ajuntament, responsables del grup de Gent Gran. El nombre de participants ha estat superior a l’anterior passejada” (van ser 16 persones més les dues monitores).

Els participants van quedar-se també a dinar, “tot recuperant el que ja es feia habitualment abans de la pandèmia. Després del dinar de germanor, tornada cap a les diferents poblacions d’origen”, apunta el coordinador.

Enric Gotsens, coordinador del cicle a Martorell

El projecte ofereix la possibilitat de conèixer diferents entorns de la demarcació de Barcelona i viure la natura d’una manera adaptada a la gent gran. A més, fomenta l’afició de fer caminades amb regularitat, motiva l’aprenentatge i l’intercanvi de coneixements sobre el món natural, i afavoreix les relacions interpersonals entre la gent gran.

Font: Creix el nombre de participants al cicle ‘Passejades per a la gent gran’