L’Escola Juan Ramon Jiménez apadrina Sant Genís i la serra de l’Ataix

Categories General

El Departament d’Educació de la Generalitat ofereix als centres educatius el projecte d’innovació ‘Apadrinem el nostre patrimoni ’ per posar en valor la riquesa de l’entorn més proper als infants. L’Escola Juan Ramon Jiménez hi participa apadrinant el monestir de Sant Genís de Rocafort i la serra de l’Ataix. Aquest dijous, van presentar el projecte a la Biblioteca Martorell, amb la presència de l’alcalde Xavier Fonollosa, la regidora d’Ensenyament, Soledad Rosende, i la regidora de Serveis Urbans i Via Pública, Elisabeth Plaza.

El programa es basa en la idea de l’apadrinament d’un element patrimonial per part del centre educatiu, la qual cosa comporta donar-li valor i aprofundir en el seu coneixement des del punt de vista cultural i, alhora, fer que aquest coneixement sigui socialment rellevant, és a dir, que arribi a la mateixa comunitat i a l’entorn de l’escola.

“Es tracta de sensibilitzar els alumnes vers el patrimoni cultural i natural més pròxim, ja que tant el monestir de Sant Genís com la serra de l’Ataix els poden veure cada dia quan surten al pati. Involucrar els estudiants amb l’entorn, el territori i la societat, amb un seguit d’activitats competencials i transversals. Treballem totes les àrees, i això fa que l’alumne sigui protagonista i que els aprenentatges siguin més sòlids. Es pretén educar ciutadans crítics i responsables”, destaca la directora Àngels Saborit.

Àngels Saborit, directora Escola J.Ramon Jiménez

En aquest primer curs -dels tres de què consta el projecte, que s’estendrà al 2022-23 i 2023-24- s’han preparat un seguit d’activitats que han implicat tot l’alumnat.

“Hem fet exposicions de dibuixos al natural de la serra i del monestir. També l’AMPA ha fet una excursió per a famílies, a més, hem tingut exposicions i projectes d’intercanvi de coneixements. Avui, tancant l’exposició que han fet alumnes de 1r, 3r i 5è”, relata Saborit. En concret, els de 1r han dut a terme un projecte titulat ‘Les roques i la terra de la serra’; els de 3r, un projecte de ‘Plantes, incendi i reforestació’, i els de 5è sobre el monestir de Sant Genís.

Àngels Saborit, directora Escola J.Ramon Jiménez

El centre va acollir una exposició de fotografies enviades per les famílies i que han estat fetes a la zona apadrinada, i una exposició de dibuixos del monestir fets per l’alumnat de 2n, 4t i 6è des del pati, seguint diferents tècniques pictòriques (aquarel·les, colors pastel i ceres). Una mostra que al mes d’abril, es va traslladar a la Biblioteca Martorell.

Font: L’Escola Juan Ramon Jiménez apadrina Sant Genís i la serra de l’Ataix