L’Escola Juan Ramon Jiménez i el Banc de Sang promouen plegats una nova capta

Categories General

L’Escola Juan Ramon Jiménez i el Banc de Sang i Teixits organitzen aquest dimecres, 6 d’abril, una campanya de donació de sang al gimnàs del centre, de 9.00 a 13.00h i de 15.00 a 19.00h. L’activitat forma part del programa educatiu ‘Aprèn, participa i dona ’ del Banc de Sang, que implica els infants en la difusió de la necessitat de fer-se donant. Es recomana fer reserva prèvia al web donarsang.gencat.cat .

Un any més, i ja en són nou, l’Escola Juan Ramon Jiménez impulsa una capta de sang a les seves instal·lacions amb l’objectiu de sensibilitzar els alumnes de la importància de fer-se donants quan siguin majors d’edat, ja que és un gest solidari que salva vides i una única donació pot beneficiar a tres persones diferents.

En una entrevista a Ràdio Martorell , els alumnes Yerai González, David González, Aya Slimani i Emma Cruz, acompanyats de la directora Àngels Saborit, han explicat que el Banc de Sang va presentar el projecte a l’alumnat de 5è de Primària, el va formar sobre qüestions científico-mèdiques de la sang, els valors i la promoció de la salut en el seu entorn i els requisits per fer-se donant, com ara tenir bona salut, ser major d’edat, pesar 50 quilos o més, i no estar embarassada.

Els alumnes van crear cartells amb el logotip de la campanya, una gota de sang disfressada de dinosaure, ja que és el projecte transversal que estan treballant aquest curs a l’escola. També han ideat l’eslògan ‘Tenim la gota vermella que molts somien amb ella’.

A més, han contactat amb mitjans de comunicació locals per difondre la campanya, han redactat una carta per conscienciar el seus familiars de la importància de fer aquest gest solidari, han preparat enquestes per als donants i han dissenyat els obsequis d’agraïment que repartiran durant la jornada: xapes i imans amb el logotip i lema de la campanya.

El dia de la donació, els alumnes acompanyaran els donants a les lliteres, els repartiran el refrigeri per reposar energies i els lliuraran l’obsequi a la sortida. La darrera part del programa la dedicaran a avaluar els resultats de l’activitat conjuntament amb l’equip educatiu.

Font: L’Escola Juan Ramon Jiménez i el Banc de Sang promouen plegats una nova capta