L’Escola Municipal de Música obrirà el PAS Petit en una actuació on unirà la corda i el vent

Categories General

L’Escola Municipal de Música de Martorell repetirà la presència al festival PAS, en aquest cas al PAS petit, després que en l’edició del 2021 hi actués amb la Big Band. Enguany, amb la banda de vent i l’orquestra de corda, promet un concert amb clàssics, molt ritme i més d’una sorpresa. Els mestres de l’escola Iolanda Mauri, Julià Borràs i Enric de Castro han avançat algun dels detalls de l’actuació del dissabte 9 de juliol (20.00h).

Què suposa per l’Escola poder actuar en aquest Festival?

Julià Borràs (JB): És una oportunitat. És quelcom molt engrescador pels alumnes poder actuar en un festival tan important, que es fa casa. I alhora suposa un repte per l’alumnat de tocar a l’aire lliure en un escenari professional i concorregut de públic.

Quines diferències es troben els alumnes quan s’enfronten a actuacions a l’aire lliure?

JB: Pels molts dels alumnes serà la primera vegada que actuen a l’aire lliure. Suposa una il·lusió i alhora quelcom nou i desconegut. Sempre toquem en interiors i veurem com funciona aquesta novetat.

Com esteu veient els alumnes?

Iolanda Mauri (IM): Quan els vam comentar que tocaríem al PAS, vam notar de seguida moltíssima il·lusió per part dels alumnes. Ens va sorprendre que no van tenir por. S’hi van llençar de cap sense cap problema. No sabíem com es prendrien el fet de venir a assajar el mes de juliol, quan ells ja han acabat l’escola. Però contentíssims. Ens espera una setmana d’assajos, de feina, i cap queixa. Estan molt contents.

Pel que fa a l’orquestra de corda, què hi ha previst?

IM: Tenim un repertori atractiu. Sobretot és mèrit del Julià Borràs, que s’ha encarregat d’adaptar les partitures a cada alumne. Vam pensar que era un bon repertori fer músiques del món. No vull explicar gaires coses, que sigui sorpresa… Però ens mourem pel món i amb alguna banda sonora que la gent coneixerà.

I la banda de vent què té preparat?

Enric de Castro (EdC): Hem triat un repertori variat. Tenim música clàssica, peces de Beethoven, de Holz… També músiques de pel·lícules. Per exemple, de John Williams, que és el que ha fet les bandes sonores d’Indiana Jones. I música típica de banda.

Hi haurà un moment en què tot sonarà de manera conjunta.

JB: Com a projecte d’escola, sempre hem tingut l’anhel d’unir les dues formacions i crear una gran orquestra simfònica. Això ho hem anat fent cada any, tot i que la pandèmia ens ho va estroncar. Enguany ho hem reprès i estem preparant amb molta il·lusió un final de festa amb tothom dalt de l’escenari i una peça conjunta.

L’actuació del PAS Petit és el final de curs per vosaltres?

IM: És l’última actuació que fem i així ho plantegem. Nosaltres ja hem fet els nostres concerts de final de curs, però això és la cirereta extra que no esperàvem.

Com convidaríeu a la gent perquè vingui a l’actuació?

EdC: Jo crec que fa gràcia que hi actuï gent del poble, que s’esforça a fer-ho el màxim de bé i amb nivell. L’any passat ja va tocar la Big Band, i aquest any veurem també els més petits. I jo crec que pel públic de Martorell sempre és un motiu d’orgull veure com participen els joves músics.

Ajuntament de Martorell · Escola Municipal Música Web

 

Font: L’Escola Municipal de Música obrirà el PAS Petit en una actuació on unirà la corda i el vent