L’estació de FGC Martorell Enllaç ja disposa d’un Bicitancat

Categories General

Ferrocarrils de la Generalitat de Catalunya (FGC) ha finalitzat aquest gener la instal·lació dels 10 primers Bicitancats a les estacions de les línies Barcelona-Vallès i Llobregat-Anoia, un d’ells a Martorell Enllaç. Una aposta per fomentar la mobilitat sostenible i millorar la qualitat de l’aire a l’àrea metropolitana de Barcelona.

Amb aquests primers 10 Bicitancats, Ferrocarrils posa a disposició de la ciutadania 280 noves places d’aparcaments segurs per a bicicletes a les estacions de Martorell Enllaç, Piera, Sant Andreu de la Barca, Sant Vicenç dels Horts, Bellaterra, Vilanova del Camí, Can Feu | Gràcia (Sabadell), Sant Vicenç de Castellet, Pallejà i Valldoreix, que se sumen a les 157 que FGC ja tenia a les estacions de Sarrià (Biciestació), Sant Boi, Sant Quirze, UAB, Terrassa Nacions Unides i Sabadell Nord.

Actualment, Ferrocarrils té una oferta global de gairebé 440 aparcaments per a bicicletes amb sistemes de seguretat al costat de les estacions.

Els bicitancats estan operatius les 24 hores del dia els 365 dies de l’any i disposen d’un sistema de control automatitzat a través d’una app mòbil. A més, el sistema és interoperable i obert, de manera que podrà ser compatible amb futurs títols de transport. El primer any d’alta, el servei és gratuït les primeres 24 hores des del moment de l’estacionament.

Aquest 2022, FGC buscarà emplaçament per a 10 Bicitancats més, conjuntament amb els municipis per on circulen les línies metropolitanes i n’anirà instal·lant a mesura que hi hagi demanda.

Ferrocarrils potencia amb els Bicitancats la intermodalitat tren-bicicleta com a palanca per impulsar el canvi modal i integrar la micromobilitat amb el transport públic.

Font: L’estació de FGC Martorell Enllaç ja disposa d’un Bicitancat