L’Assemblea i el Consell per la República expliquen a l’Auditori la seva aliança

Categories General

L’Assemblea Nacional Catalana de Martorell ha organitzat aquest divendres a l’Auditori Joan Cererols del Centre Cultural una xerrada sota el títol ‘El Consell per la República i l’Assemblea. Una aliança per la independència’. La vetllada ha comptat amb les intervencions de Guillem Fuster, membre del Consell per la República, i de Martí Claret, coordinador d’incidència política de l’Assemblea. La presidenta de l’ANC Martorell, Montserrat Valls, ha presentat els ponents.

La creació de sinèrgies i treball conjunt entre una entitat de caire cívic i social -l’ANC- i una d’arrel institucional -el Consell per la República- és un dels aspectes fonamentals que s’han posat sobre la taula a l’hora d’assolir l’objectiu que persegueixen les dues: la independència. Això i la reactivació de l’independentisme abans d’afrontar un nou embat amb l’Estat que, com han reconegut els ponents, no ha de reproduir errors del passat.

Fuster ha explicat que “Consell i Assemblea van néixer en contextos i objectius diferents. L’Assemblea té la capilaritat al territori de l’independentisme popular, i ha de recuperar el motor mobilitzador que és”, mentre que “el Consell per la República va néixer per fer allò que es va demostrar l’octubre de 2017 que no es podia fer des d’unes institucions autonòmiques: la impossibilitat de culminar un procés de ruptura democràtica amb l’Estat si no es disposa d’unes estructures preparades”.

Guillem Fuster, membre del Consell per la República

“L’aliança entre l’Assemblea i el Consell per la República és indispensable i per això l’Assemblea ja forma part del Consell com a eina per avançar cap a la República Catalana”, ha dit Claret. Per ell, és la manera “d’engreixar-la i fer-la més representativa de la societat, i més útil al moviment”.

El representant de l’ANC aboga també per reactivar l’independentisme abans d’un nou embat que, ha dit, “serà diferent del de 2017” i en el que “haurem d’aprendre dels errors comesos aleshores”.

Martí Claret, coordinador de l’ANC

Fuster ha expressat que, amb el treball conjunt de les dues entitats, “es pot arribar molt més lluny, però res és fàcil i lineal”. Més enllà de la pròpia organització de sengles entitats, reconeix que cal seguir eixamplant la base: “Sempre hem de convèncer molta més gent” i que, per a fer-ho possible, “cal tenir unes estructures i una organització que els donin seguretat, i que els convencin que el que es va començar es pot culminar”.

Guillem Fuster, membre del Consell per la República

Unes entitats que, per Fuster, representen “el carrer i la institucionalitat”, i que, com diu el ponent, és molt important que siguin “transparents, sinceres i realistes”.

 

Font: L’Assemblea i el Consell per la República expliquen a l’Auditori la seva aliança