L’hospital de campanya del Sagrat Cor a punt per rebre els primers llits

Categories General

Durant tot el cap de setmana, els professionals sanitaris han estat treballant en l’operatiu per condicionar l’Hotel Ciutat de Martorell i el Sagrat Cor amb totes les garanties assistencials i sanitàries per als pacients de coronavirus i per al personal. Entre avui i demà, arribarà una vintena de llits articulats a l’hospital de campanya del centre psiquiàtric. A la nostra població hi ha 139 infectats, i aquest cap de setmana han mort cinc persones a l’Hospital Sant Joan de Déu i sis més a les residències.

L’alcalde Xavier Fonollosa ha explicat que ahir va contactar amb el Col·legi de Metges de Barcelona “perquè ens feien falta llits per completar la instal·lació de l’hospital de campanya al Sagrat Cor”. A més, “la crida solidària a les xarxes socials que va fer el degà del centre, Jaume Padrós, va funcionar i, entre avui i demà, la Brigada Municipal recollirà tots els llits que ens han ofert per equipar el dispositiu assistencial, que ja té espais buits”. Mentrestant, a l’Hotel Ciutat Martorell s’han monitoritzat totes les habitacions, una norantena, per poder derivar pacients de l’Hospital Sant Joan de Déu.

Fonollosa ha tornat a agrair l’esforç i compromís de tot el personal sanitari i avui, especialment, el dels treballadors i treballadores de les residències. ”Són els llocs on el coronavirus està fent, i per desgràcia continuarà fent més mal. És on hi ha l’índex de mortalitat més gran perquè és on hi ha el col·lectiu de més risc: persones d’edat avançada i moltes d’elles amb patologies cròniques”.

Entre ahir i avui, hi ha hagut sis persones grans que han causat defunció i que eren usuàries de residències de gent gran. “Però de la informació que disposem es desprèn que s’estan seguint tots els protocols i procediments que s’han establert des de la Generalitat per les residències de gent gran”.

Les persones que presenten algun símptoma resten aïllades de la resta, reben l’atenció assistencial que correspon i, quan els símptomes empitjoren, són ingressats a l’Hospital. Es contemplen, segons l’alcalde, tots i cadascun dels requisits establerts per les autoritats sanitàries.

“Entenc perfectament els neguits de tots els familiars dels residents, però també crec que cal confiar en tot el personal sanitari i sociosanitari que ho estan fent el millor que poden i que estan treballant de valent per fer les coses el millor possible”, ha incidit.

139 persones infectades de coronavirus

Pel que fa a les dades, tenim a l’Hospital Sant Joan de Déu 122 infectats per coronavirus, dels quals 67 són personal sanitari i 55 són pacients ingressats amb positiu (19 dels quals de Martorell, inclòs el personal sanitari). A banda, hi ha 38 persones ingressades que se’ls ha fet la prova i estan aïllades en espera de resultat. A aquests 122 positius de l’Hospital Sant Joan de Déu cal sumar 16 positius ingressats a l’Hospital del Sagrat Cor i els 17 veïns de Martorell confinats a casa seva després d’haver donat positiu. En total, 139 persones infectades de coronavirus de les quals 42 són de Martorell.

A més, entre ahir i avui hem de lamentar cinc morts més a l’Hospital Sant Joan de Déu. Tres de Martorell i dues de fora del municipi, als que hem de sumar les sis morts de les residències.

Font: L’hospital de campanya del Sagrat Cor a punt per rebre els primers llits