L’alcalde Fonollosa actualitza les actuacions per fer front al coronavirus i anima a no defallir

Categories General

L’alcalde Xavier Fonollosa ha volgut adreçar-se aquest dissabte a la ciutadania a través d’un vídeo per actualitzar les actuacions que s’estan duent a terme a Martorell per fer front a la pandèmia de coronavirus. El batlle ha animat a no caure en el desànim i a seguir complint estrictament les mesures d’higiene i confinament.

“Aquest és un episodi inèdit i complicadíssim que està sent molt dur perquè tenim els nostres centres sanitaris i sociosanitaris desbordats. Estem intentant ajudar en tot el que podem. Cada dia vinc a l’Ajuntament per coordinar tot el que puc, i posar-me d’acord amb els hospitals i amb les diferents residències de gent gran i persones amb discapacitat”, ha expressat.

“És un virus que la seva característica més important és la capacitat de contagi, però té especial virulència en els col·lectius de persones grans o que tenen alguna patologia”. “Hem de cuidar-nos molt i l’única manera és tenint el mínim contacte possible amb altres persones. I si l’hem de tenir de manera forçosa, hem de protegir-nos”.

Fonollosa ha lamentat la manca d’equips de protecció individual durant aquestes setmanes i ha asseverat que “hem buscat per tot arreu i hem rebut donacions de manera desinteressada. Sembla que ara es comença a restablir la distribució d’aquest material i que alguns centres en comencen a rebre. Però, fins ara teníem els equips habituals i no n’hi havia prou”.

L’Hospital Sant Joan de Déu, segons l’alcalde, està al 140% de la seva capacitat i el personal sanitari “està fent mans i mànigues”. S’han tancat consultes externes i les proves diagnòstiques que no eren urgents; s’ha reprogramat tot perquè el personal es pugui dedicar a les urgències i a l’atenció de pacient amb coronavirus. La segona i tercera planta es destina només als afectats.

Al Sagrat Cor s’han començat a derivar pacients de l’hospital d’aguts per manca d’espai, “però també està arribant als seus límits”. El Departament de Salut, amb el suport de la Brigada Municipal, ha muntat un hospital de campanya a la zona de la cafeteria i la Direcció de Protecció Civil, en coordinació amb Salut, farà arribar lliteres per allotjar els malalts.

L’alcalde ha detallat que ahir van visitar amb responsables de Salut l’Hotel Ciutat de Martorell, on s’han monitoritzat 90 habitacions per descarregar gent ingressada a l’Hospital Sant Joan de Déu. A principis de la setmana entrant es podria posar en marxa l’operatiu assistencial per tenir totes les garanties sanitàries.

Un dia més, Fonollosa ha volgut agrair a tots els voluntaris que cusen mascaretes a l’Escola de Costura de Ca l’Ollé, així com a l’empresa SEAT que els lliura el material homologat per fer-les, i a la munió d’empreses i particulars que estan fent donacions desinteressades d’equips de protecció individual.

Font: L’alcalde Fonollosa actualitza les actuacions per fer front al coronavirus i anima a no defallir