L’Hospital Sagrat Cor col·labora amb un projecte de beques escolars a Libèria

Categories General

El Grup Solidaritat de l’Hospital Sagrat Cor Germanes Hospitalàries de Martorell ha realitzat diferents accions solidàries per aconseguir finançament per engegar un projecte educatiu de la Fundació Benito Menni a Libèria-Monròvia. Es tracta de la iniciativa ‘Progresar estudiando: becas de educación básica para niños escolarizados’, que consisteix a finançar beques destinades a pagar les matrícules, registre i material escolar als infants de la regió perquè puguin ser escolaritzats.

Des del mes d’agost fins al mes de desembre, a la recepció de l’Hospital Sagrat Cor es van vendre, a uns preus molt populars, mascaretes infantils i d’adults confeccionades per usuaris del servei central de teràpia ocupacional. També, durant els mesos de novembre a desembre, es van oferir a recepció diferents productes elaborats de manera artesanal per usuaris del mateix servei.

Entre els diferents articles que es van posar a la venda hi havia cintes per subjectar les mascaretes amb dissenys originals i atractius, detalls vinculats a les festes nadalenques i elements decoratius. De la venda de tots aquests productes es van aconseguir 740,70 euros, que es van entregar, el mes de desembre, a la Fundació Benito Menni. D’aquest import, 500 euros són per al projecte educatiu a Libèria, que ja està en marxa.

Esther Romaguera, terapeuta ocupacional de l’Àrea Sociosanitària de l’Hospital Sagrat Cor de Martorell i referent del Grup de Solidaritat de l’Hospital, explica que l’any 2008, l’Hospital Sagrat Cor i altres centres de la mateixa congregació, van formar el Grup de Solidaritat per duu a terme projectes locals, nacionals i internacionals. “Vam pensar que el Nadal era una bona època per vendre de productes i obtenir uns guanys econòmics per donar suport al projecte de Libèria”.

Esther Romaguera, referent del Grup Solidaritat Hospital Sagrat Cor

“Som coneixedors de la importància de la formació. Els nens i nenes es convertiran en els homes i dones del futur, i és rellevant invertir en aquest sector de població. La comissió del Grup de Solidaritat va decidir que era una bona causa destinar aquest esforç i aquest temps en benefici d’aquestes persones”, afirma.

En determinats països és difícil poder seguir la formació acadèmica, sigui per raons econòmiques o geogràfiques. Romaguera indica que “amb aquestes beques, assegurem que els nens i nenes que ho necessiten reben aquesta educació tot el curs acadèmic. Per a que realment aquestes beques tinguin el benefici desitjat, fem un seguiment als infants. És important que assisteixin a les classes i justifiquin les possibles absències, per assegurar que els nens treuen el 100% de profit d’aquella beca que se’ls ha facilitat. Sinó perden aquesta possibilitat i es traspassa a un altre infant que es pugui beneficiar plenament”.

Esther Romaguera, referent Grup Solidaritat Hospital Sagrat Cor

L’Hospital Sagrat Cor té la possibilitat de col·laborar amb diferents institucions que Germanes Hospitalàries tenen repartides arreu del món. El centre sanitari martorellenc va triar el projecte solidari amb Libèria en considerar-lo assumible d’aconseguir en un any i ja pensen quina serà la causa a la qual donaran suport enguany.

Font: L’Hospital Sagrat Cor col·labora amb un projecte de beques escolars a Libèria