L’Hospital Sagrat Cor inicia un programa d’activitat física per millorar la rehabilitació

Categories General

L’Hospital Sagrat Cor ha començat, de la mà d’Sport2live, un programa d’activitat física adreçat als usuaris amb un problema de salut mental ingressats a les unitats de rehabilitació. Es tracta de pacients que estan ingressats al centre uns dos anys de mitjana i als quals es vol oferir una ocupació del seu temps lliure de qualitat, sobretot durant la tarda, que és quan les activitats diàries són més reduïdes.

Una professional de l’exercici físic d’Sport2live es desplaçarà a l’Hospital tres dies a la setmana, de 14.00 a 19.00h, a fi d’oferir sessions de treball de força i una varietat d’esports als usuaris, com bàsquet, futbol, beisbol, rugbi, voleibol o handbol, entre d’altres, prioritzant aquells que es poden fer a l’aire lliure.

Es constituiran cinc grups, cadascun format per entre 15 i 20 pacients de la mateixa unitat, per tal de mantenir grups estables. També es duran a terme reunions, una cop a la setmana, amb terapeutes ocupacionals de l’Hospital per anar fent un seguiment i avaluant l’evolució de cada pacient.

“La nostra finalitat és trencar les barreres cap a l’exercici físic, ja que aporta beneficis tant a nivell psíquic, físic com social, i que tothom qui s’hi acosti s’ho passi bé”, explica Maria Rovira, directora esportiva d’Sport2live. Un altre dels objectius d’aquest programa esportiu és reduir la simptomatologia associada a la malaltia mental, així com facilitar la integració social dels usuaris i usuàries una vegada donats d’alta, a partir de vincular-los amb recursos esportius de la comunitat.

“Fa anys que havíem detectat la necessitat d’iniciar un programa d’aquest tipus però la pandèmia de COVID-19 ho ha aguditzat”, indica Pilar Herrero, directora d’Infermeria de l’Hospital Sagrat Cor. Herrero recorda que durant els mesos més àlgids de la crisi sanitària, vam haver d’aturar l’activitat dels recursos comunitaris del Centre per la qual cosa vam demanar als professionals que es desplacessin fins a l’Hospital. “En aquell context, l’increment d’activitats a les unitats d’hospitalització ja va comportar moltes millores en els pacients, tant a nivell físic però, sobretot, psicològic”, assegura.

Font: L’Hospital Sagrat Cor inicia un programa d’activitat física per millorar la rehabilitació