El Pontarró i La Mercè donen d’alta les seves cooperatives escolars

Categories General

Els alumnes de 5è de Primària d’El Pontarró i La Mercè, participants del projecte ‘Cultura Emprenedora a l’Escola’ (CUEME) han sol·licitat el NIF de les seves cooperatives al Centre de Promoció Econòmica Molí Empresa i han conegut els seus padrins. Les escoles Mercè Rodoreda i José Echegaray van fer aquesta mateixa gestió el 13 de gener.

Els alumnes del Centre d’Educació Especial El Pontarró van visitar el Molí Empresa el 24 de gener i van donar d’alta la cooperativa ‘Galàxia Manualitats’. Els participants de La Mercè ho van fer el 7 de febrer per presentar les cooperatives de 5è A ‘Femcoop’ i 5è B ‘Coopeco’, i van conèixer al seu padrí, en Vladi de ‘Keiken Comics’, botiga situada a La Vila.

Els representants de cadascuna de les cooperatives escolars van poder tramitar el NIF amb la cap tècnica de Promoció Econòmica, Carme Moles, i les tècniques Ana Millán i Dolors Fernández. Prèviament, els alumnes van preparar tota la documentació relativa a la petició i van crear els estatuts, l’acta de constitució i la fitxa de cooperativista. Finalment, van omplir una sol·licitud adaptada per aconseguir el carnet que valida la seva cooperativa i els adjudica un número de NIF.

Els representants legals escollits en votació pels mateixos companys van signar la constitució de les cooperatives i el proper pas serà la creació del seu logotip o imatge corporativa, i definir els productes que han d’elaborar per posar a la venda al mes d’abril.

Durant aquestes jornades, els alumnes van poder visitar les instal·lacions del Centre de Promoció Econòmica i el Viver d’Empreses, així com conèixer i rebre consell de les empreses que apadrinaran els seus projecte.

Font: El Pontarró i La Mercè donen d’alta les seves cooperatives escolars