Dijous diem adeu a la mascareta al carrer i al pati de les escoles

Categories General

Dijous es posarà fi a les mascaretes a l’exterior. Seguirà sent obligatòria en interiors i en esdeveniments multitudinaris, quan no es pugui mantenir un mentre i mig de distància. Els nens i nenes també podran jugar al pati de les escoles sense el protector facial a partir de demà.

La mascareta va tornar a ser obligatòria als carrers el dia abans de Nadal per l’augment de contagis a causa de l’expansió de la variant òmicron i de les aglomeracions als carrers. Ara, la corba de contagis de la sisena onada s’ha doblegat i els indicadors milloren cada dia. Per aquest motiu, deixarà de ser obligatori dur-la al carrer.

Només seguirà sent obligatòria a exteriors quan hi hagi risc d’aglomeracions o en esdeveniments multitudinaris en els quals el públic estigui dret o no pugui mantenir la distància de seguretat quan s’estigui assegut.

També s’augmenten els aforaments als esdeveniments esportius, que passen del 75% al 85% en recintes oberts i del 50% al 75% si són tancats. No es descarta la recuperació del 100% del públic a finals del mes de febrer.

Els alumnes dels centres educatius catalans no hauran de dur la mascareta mentre estiguin a l’aire lliure, tampoc en el cas que es barregin grups. Tampoc no s’haurà de portar quan es facin sortides o excursions a l’aire lliure. Els alumnes més grans de sis anys, aquest curs només s’han pogut treure la mascareta al pati quan estan amb el seu grup bombolla.

La mascareta a l’interior de les aules s’eliminarà tan aviat com sigui possible en funció de les dades i del context epidemiològic. Difícilment serà durant les properes setmanes i la voluntat és que sigui abans que s’acabi el curs.

Aquest dilluns ja s’han deixat de fer cribratges als companys d’un alumne positiu, una mesura que dona aire a les farmàcies, que han fet 476.330 tests des que va començar el segon trimestre, i també als CAP, on noten un descens de les consultes per COVID.

A més, també està previst que aquest mes desapareguin les quarantenes escolars, independentment del nombre de positius que hi hagi a l’aula. Ara s’ha de quedar a casa set dies tota la classe si hi ha cinc positius o més en un període de set dies o bé si el nombre de contagiats suposa el 20% o més del total d’alumnes.

Font: Dijous diem adeu a la mascareta al carrer i al pati de les escoles