Comença el segon curs ‘Atenció sociosanitària a persones dependents’

Categories General

Quinze persones han iniciat les classes del segon curs de la Formació Ocupacional 2021 Certificat de Professionalitat (CP) ‘Atenció sociosanitària a persones dependents en institucions socials’ al Centre de Promoció Econòmica de Martorell . El curs està subvencionat pel Servei d’Ocupació de Catalunya (SOC) en el marc de la convocatòria d’accions de formació d’oferta adreçades prioritàriament a treballadors desocupats.

El curs ‘Atenció sociosanitària a persones dependents en institucions socials’ consta de 490 hores dividides en sis mòduls formatius amb un total de 370 hores, un mòdul de pràctiques professionals de 80 hores i un mòdul de formació complementària de 40 hores, i acredita als alumnes per treballar en institucions d’atenció a persones amb dependència: residències i casals d’avis, centres de dia o centres de salut mental.

L’objectiu del curs és formar l’alumne per desenvolupar la seva activitat professional en el sector de prestació de serveis socials. Aquest perfil professional té com a tasca principal atendre persones dependents en institucions on es desenvolupi la seva actuació, a través de les estratègies dissenyades per l’equip interdisciplinari competent, per tal de mantenir i millorar l’autonomia personal del pacient i les seves relacions amb l’entorn.

La formació s’ha iniciat el 8 de febrer i finalitzarà el 18 de juliol. Es farà de forma intensiva de dilluns a divendres en horari de tardes, de 15.30 a 20.00h, a les instal·lacions del Centre de Promoció Econòmica de Martorell.

Gran índex d’inserció laboral

En les darreres edicions d’aquest curs, els alumnes van aconseguir feina, un cop acabades les pràctiques. El Centre de Promoció Econòmica agraeix la col·laboració del teixit empresarial, facilitant l’accés a les pràctiques dels alumnes per millorar les oportunitats d’ocupació dels col·lectius amb especials dificultats per a la inserció en el mercat de treball. I destaquen la importància de la formació específica que s’imparteix des de la Regidoria de Promoció Econòmica per facilitar aquesta inclusió laboral a nínxols de mercat concrets.

Font: Comença el segon curs ‘Atenció sociosanitària a persones dependents’