L’Hospital Sant Joan de Déu, sense positius per coronavirus per primer cop

Categories General

L’Hospital Sant Joan de Déu de Martorell no registra en aquests moments cap positiu de coronavirus, tant pel que fa als pacients com al seu personal sanitari. És el primer cop que es produeix aquest fet a l’equipament sanitari des que va començar la crisi sanitària provocada per la pandèmia. En les darreres 24 hores s’ha donat d’alta el darrer pacient que hi restava ingressat.

Sant Joan de Déu és el centre sanitari de referència de Martorell i 12 municipis més de l’àrea d’influència del Baix Llobregat Nord i des del passat 14 de març ha estat l’hospital des d’on s’ha viscut més intensament la lluita contra la pandèmia. Va arribar a tenir en un dia fins a 193 positius per coronavirus entre personal i pacients (40 d’ells, de Martorell), en concret el passat 6 d’abril, moment del pic de la corva de contagis.

Des d’aquell dia, el nombre de positius ha anat disminuint progressivament fins avui, quan ha rebut l’alta l’últim pacient que quedava. Dissabte, el centre s’havia quedat ja sense cap professional sanitari propi amb positiu.

L’alcalde de Martorell, Xavier Fonollosa, ha reiterat la “felicitació i agraïment al personal de l’Hospital i a tot el personal sanitari en general, el gran esforç que han fet, i que encara estan fent” i ha recalcat que “mereixen tot el nostre reconeixement, pel seu compromís exemplar”. Al mateix temps, ha advertit que la pandèmia “no s’ha acabat, i hem d’estar alerta, però aquesta és, sens dubte, una gran notícia que feia molts dies que esperàvem”.

147 casos positius de la COVID-19

En aquests moments queden encara 147 persones amb la COVID-19, de les quals 146 són de la nostra localitat. D’aquestes, 144 són veïns i veïnes de Martorell confinats al seu domicili o a les residències després d’haver donat positiu, i 3 corresponen a l’Hospital del Sagrat Cor. A part, hi ha 12 persones aïllades pendents del resultat de la prova.

Durant les darreres 24 hores no hi ha hagut cap defunció a Martorell per aquesta causa, ni als hospitals, ni a les residències ni als domicilis. Per contra, s’han donat d’alta 2 persones, una a l’Hospital Sant Joan de Déu i l’altra, al Sagrat Cor.

Font: L’Hospital Sant Joan de Déu, sense positius per coronavirus per primer cop