L’Hotel Ciutat de Martorell deixa de funcionar com a suport assistencial i es prepara per recuperar la seva activitat

Categories General

El Departament de Salut de la Generalitat ha començat a desmuntar alguns dels espais habilitats com annexes dels hospitals destinats a donar-los suport durant la crisi sanitària. La davallada de contagis i l’avaluació de diferents necessitats han fet considerar el tancament d’alguns d’aquests centres. La majoria d’aquests espais podran tornar a recuperar els seus usos habituals. És el cas de l’Hotel Salut Ciutat de Martorell que des del 14 de maig no allotja cap pacient i ja està a punt per rebre els primers clients. Altres centres estaran a disposició per si calgués tornar-ne a fer ús en cas de rebrot.

L’Hotel Salut Ciutat de Martorell va obrir portes el 3 d’abril i l’últim pacient va ser donat d’alta el 14 de maig. En aquest període, “s’hi ha atès una setantena de malalts amb simptomatologia lleu de COVID-19 o que no podien mantenir el confinament al seu domicili”, segons ha dit la regidora de Salut, Sole Rosende.

Sole Rosende, regidora de Salut

El dispositiu per convertir l’Hotel Ciutat de Martorell en un centre assistencial ha estat coordinat per l’Institut Català de la Salut, el CATSalut, el Centre d’Atenció Primària de Martorell i l’Ajuntament de Martorell. L’equip de professionals ha estat format per 10 infermeres, quatre metges, dos professionals de gestió i serveis, i un auxiliar provinents de diferents centres d’atenció primària de la comarca. La regidora ha destacat la ràpida transformació de l’equipament, modificant aquelles superfícies que podien ser conductores del virus i equipant les instal·lacions per convertir-les en un hospital amb totes les garanties sanitàries.

Sole Rosende, regidora de Salut

“L’Hotel ha estat una experiència diferent, en un context excepcional com el que hem viscut i encara vivim. El seu tancament ha suposat una alegria per a la comunitat sanitària. No el necessitem perquè no hi ha pacients que hagin de venir i això és una molt bona notícia”, ha expressat Rosende, qui també ha agraït als professionals sanitaris, a la direcció i personal de l’Hotel el seu esforç per tirar-lo endavant.

Sole Rosende, regidora de Salut

Aquesta setmana, l’Hotel Ciutat de Martorell ha estat desinfectat, repintat i s’hi ha col·locat novament tot el mobiliari habitual per tal d’obrir les seves habitacions quan la desescalada ho permeti. De moment, el proper dilluns tornarà a posar en marxa el servei de terrassa seguint totes les mesures sanitàries recomanades.

Font: L’Hotel Ciutat de Martorell deixa de funcionar com a suport assistencial i es prepara per recuperar la seva activitat