L’oci nocturn reobrirà l’11 de febrer sense certificat COVID

Categories General

La reobertura de l’oci nocturn serà una realitat a partir de l’11 de febrer, segons ha anunciat avui la Generalitat. Bars de nit, discoteques i sales de concert podran tornar a obrir les portes sense restriccions d’aforament, ni limitacions horàries, ni certificat COVID.

L’oci nocturn va haver de tancar just abans de les festes de Nadal i Cap d’Any, una època crucial per a aquest sector. El govern de la Generalitat va aprovar-ho amb l’aval del Tribunal Superior de Justícia de Catalunya (TSJC), que no va donar la raó a l’oci nocturn quan va reclamar poder obrir per Cap d’Any com a mesura cautelaríssima.

Després de festes, el sector havia tornat a reclamar aquesta reobertura, sobretot des que fa dos divendres es va aixecar el toc de queda.

Divendres passat, a més, el govern va anul·lar el certificat digital COVID per a bars, restaurants i gimnasos, una mesura que tampoc s’aplicarà a l’oci nocturn quan reobri.

L’última vegada que va tancar, l’oci nocturn havia estat obert dos mesos i mig, des del 7 d’octubre de 2021, a les portes del pont del Pilar, amb el certificat COVID i la mascareta com a elements obligatoris. Quinze dies abans havia pogut obrir només en exteriors i amb limitacions horàries.

Abans d’això, i tret d’algunes breus reobertures parcials, els estius de 2020 i 2021, l’oci nocturn ha estat tancat gairebé de manera continuada des de la primera declaració d’estat d’alarma, a mitjan març de 2020.

Font: L’oci nocturn reobrirà l’11 de febrer sense certificat COVID