Mans Mercedàries ajorna els Camps de Treball d’aquest estiu a causa de la COVID-19

Categories General

La crisi sanitària provocada per la COVID-19 ha obligat l’ONG Mans Mercedàries a ajornar el Camp de Treball a Kenya d’aquest estiu per ampliar l’Escola Kindergarten Academy School Lutgarda al barri d’Ongata Rongai (Nairobi). El duran a terme el 2021 amb el mateix grup de voluntaris. El Camp de Treball de Moçambic per treballar hàbits saludables amb les nenes de la Lar Tiberíades de Katembe ja havia quedat ajornat, des del desembre, per causes personals de tres voluntaris del grup.

Els voluntaris de Mans Mercedàries s’han trobat que Kenya no els emet el visat perquè l’ambaixada a Madrid està tancada i que no poden viatjar a Nairobi per tancament de l’espai aeri. A més, les escoles del país no funcionaran fins al setembre, per tal de prevenir el contagi de coronavirus. Per aquests motius, l’ONG ha pres la decisió d’ajornar el Camp de Treball de Kenya a l’estiu vinent, explica Montse Torras, membre de Mans Mercedàries.

Montse Torras, membre Mans Mercedàries

El projecte va començar l’any 2015 amb la construcció del Centre Infantil Lutgarda a Ongata Rongai, per la demanda de les famílies del barri a les Mercedàries. La resposta a aquesta necessitat de donar escolarització a aquests nens i nenes va ser la construcció, durant dos anys, del Kidergarten Academy School Lutgarda, amb la previsió de poder continuar en un futur amb la construcció per acollir l’educació primària.

L’ONG Mans Mercedàries tenia com a projecte, des del setembre de 2019, recollir fons per a la construcció de dues plantes per acollir l’educació primària. Durant tot aquest curs han organitzat actes solidaris i han rebut donatius de socis i col·laboradors, així la subvenció anual de l’Ajuntament de Martorell. Els diners recollits han estat enviats a Kenya i ja s’ha pogut construir la primera planta del centre i projectar part de la segona. Tot i que la construcció està molt avançada, l’ajornament dels dos concerts solidaris a Martorell i dels concerts solidaris a les escoles de Saragossa i Sant Feliu, ha provocat que les obres s’aturessin per manca de diners. A l’aturada per causa econòmica, s’ha sumat la crisi de la COVID-19 que ha obligat a posposar l’operatiu solidari fins a l’estiu de 2021.

Montse Torras, membre Mans Mercedàries

Pel que fa al Camp de Treball de Moçambic, aquest ja havia quedat ajornat des del mes de desembre, per causes personals de tres voluntaris del grup. Aquest projecte ‘Hàbits Saludables’, organitzat des de Sant Feliu, tenia com a objectiu treballar amb les nenes de la Lar Tiberíades de Katembe amb activitats, tallers i jocs per fomentar la seva salut i higiene.

L’ONG Mans Mercedàries ha aprofitat per donar les gràcies a tots els socis i col·laboradors pels seus donatius, als ajuntaments de Martorell i de Sant Feliu pel seu ajut per al projecte de Kenya, a tots els alumnes del Col·legi La Mercè per la quantitat de peluixos que els han fet arribar per a Ongata Rongai i al professorat per les seves aportacions d’ordinadors. També a totes les empreses que els han donat roba i material escolar, als botiguers solidaris que amb la seva guardiola ajuden al projecte i, finalment, als mitjans de comunicació local.

Font: Mans Mercedàries ajorna els Camps de Treball d’aquest estiu a causa de la COVID-19