Maria Barbal parlarà dijous a Martorelldigital.cat de ‘Tàndem’, la seva darrera novel·la

Categories General

L’escriptora Maria Barbal presentarà aquest dijous a la plataforma martorelldigital.cat la seva darrera novel·la, Tàndem . Serà en un acte en directe que començarà a les 18.30h, organitzat per la Biblioteca Martorell. L’escriptora martorellenca Rosa Grau serà l’encarregada de presentar la novel·lista.

Tàndem acaba de guanyar el premi Josep Pla de narrativa 2021. És la història de l’Elena i l’Armand, dues persones del barri de Sants que ja han passat la seixantena i que es coneixen en un centre cívic. Descobreixen que s’atrauen, i s’adonaran que tenen dret a canviar, a mirar el món de manera més espontània i alegre que com ho havien fet durant anys, a estimar-se a si mateixos i a concedir-se la llibertat de viure plenament.

Barbal, en una entrevista concedida al programa Martorelletres de Ràdio Martorell, reivindica a través de la novel·la el dret de les persones grans “al sentiment d’atracció com abans, a enamorar-se i fins i tot, a odiar”.

Maria Barbal, autora de Tàndem

L’Elena i l’Armand inicien una reflexió per compte propi i es tornen a plantejar que el dia encara els pertany, que encara tenen llibertat, que poden fer moltes coses i que s’han de començar a estimar ells mateixos seriosament per anar endavant. “Són personatges ficticis, però alhora em resulten propers. Podrien ser companys d’activitat, veïns o fins i tot amics”, diu Barbal.

Maria Barbal, autora de Tàndem

Una història en la que els personatges disposaran de la llibertat de passar estones plegats recordant el passat o compartint un viatge. Una narració escrita fa uns quants anys, que Barbal va retocar i ampliar per a oferir, com a resultat final, “un llibre fàcil de llegir, no massa extens, i que té una amplitud de lectors força gran”.

Maria Barbal, autora de Tàndem

Tàndem és la 12a novel·la de l’autora nascuda a Tremp. Fa prop de dos anys, el 7 de març de 2019, va ser a la Biblioteca Martorell presentant la penúltima creació: A l’amic escocès .

Font: Maria Barbal parlarà dijous a Martorelldigital.cat de ‘Tàndem’, la seva darrera novel·la