Markus D bat el rècord Guinness en pintura aèria i s’enlaira més enllà dels 2200 metres

Categories General

L’artista martorellenc Marc Armengol, Markus D, ha assolit aquest cap de setmana el seu segon rècord Guinness i és que ha pujat fins als 2265 metres dins d’un globus aerostàtic i ha retratat el coronavirus fusionant-lo amb una colla castellera. Tot, penjant del cistell del globus.

L’actuació va tenir lloc ahir al matí a la Plana de Vic i ha estat apadrinada pel periodista Vador Lladó. El quadre que el martorellenc va pintar es lliurarà a La Marató de TV3, que enguany va dedicada a recaptar fons per combatre el coronavirus. Armengol ha preparat durant el darrer mes i mig l’actuació d’ahir i encara paeix l’experiència d’ahir.

Segona experiència als núvols

Markus D va repetir, però en aquest cas millorat, el primer capítol de pintura aèria. La primera vegada va ser prop dels 500 metres però en aquesta ocasió ho ha fet més enllà dels dos quilòmetres. Ell mateix explica que va voler provar-se i va batre els seus pronòstics: “vam intentar pujar el més amunt possible, i la idea inicial eren només els 2000 metres”.

Markus D, artista extrem

El martorellenc va superar el fred de primera hora del matí i va conjurar-se amb música d’una amiga especial per a ell. A més, el periodista Vador Lladó va ser-ne testimoni i va entrevistar-lo en directe mentre es trobava en plena acció.

Markus D, artista extrem

El repte de superar un rècord Guinness, diu Markus D, va ser l’al·licient més important en la seva actuació. Retratar l’actualitat, a través de la imatges del virus, i afegir-hi els castellers, és per a l’artista un símbol d’”esforç, tenacitat i èxit”.

Markus D, artista extrem

El primer rècord Guinness per al martorellenc va arribar ara fa dos anys, quan va pintar el quadre subaquàtic més gran en un temps de 50 minuts, a Palamós (Baix Empordà), un quadre amb Salvador Dalí com a protagonista.

Font: Markus D bat el rècord Guinness en pintura aèria i s’enlaira més enllà dels 2200 metres