Marta Ávalos exposa a la Biblioteca ‘FaceChart’, dibuixos de maquillatges

Categories General

Fins al 31 de març, la Biblioteca de Martorell acull l’exposició FaceChart. Una sèrie de dibuixos esquemàtics de diferents rostres en els quals l’artista de Sant Sadurní d’Anoia, Marta Ávalos Parera, ha plasmat les seves idees i creativitat. El regidor de Cultura, Andreu González, ha inaugurat la mostra aquest dijous.

El facechart és una de les eines que fan servir els professionals de maquillatge per planificar o ensenyar les seves creacions abans d’un projecte. És un tipus de dibuix on els punts de referència bàsics són els ulls, la boca, el nas i el contorn de la cara. L’autora de l’exposició destaca el fet de “poder crear les teves idees i plasmar-les en un paper, així després quan vulguis treballar amb algú o amb tu mateixa ja tens la idea i pots saber si t’agrada o no”.

Marta Ávalos, autora ‘FaceChart’

Marta Ávalos va començar en el món del maquillatge i del facechart d’una manera potser diferent a la resta. Als 16 anys, la jove va començar a estudiar un grau mig d’Atenció Sociosanitària, però va comprovar que realment no se sentia preparada per treballar en aquest àmbit. Aleshores, animada per la seva parella, es va treure el títol d’estètica i es va decidir a estudiar un grau superior en Assesoria d’Imatge, trobant així la seva veritable vocació. Actualment, a més, està cursant un grau en Maquillatge i Caracterització per a Cinema.

El facechart el va descobrir l’any 2017 “seguint algunes pàgines de maquillatge a Instagram. Vaig veure el perfil d’una noia que era una de les pioneres en aquesta tècnica i em va encantar com ho feia. A partir d’aquí vaig anar investigant i veient vídeos”.

Marta Ávalos, autora ‘FaceChart’

Tal com ella relata, per dur a terme els dibuixos no cal tenir un material molt car, sinó simplement comptar amb uns productes amb bona pigmentació. La selecció que presenta en aquesta exposició és un bon exemple d’això, on impera un ampli ventall de colors i diferents gammes artístiques.

“Pots trobar dibuixos de fa dos anys enrere i dibuixos d’ara, veient l’evolució que he tingut en aquest temps. He agafat sobretot els que més m’agraden i els que tenen un sentiment especial per a mi”, comenta l’artista.

Marta Ávalos, autora ‘FaceChart’

Marta Ávalos té més clar que mai que vol dedicar-se al món del maquillatge, però sense deixar de dibuixar els seus facecharts . “Fer aquest tipus de dibuixos em relaxa moltíssim i ho faig tant per feina com per teràpia”, reconeix.

Font: Marta Ávalos exposa a la Biblioteca ‘FaceChart’, dibuixos de maquillatges