Martorell allotja per primer cop l’Europeu ‘Sortiu i gaudiu’ de la Cruyff Foundation

Categories General

Aquest cap de setmana s’ha celebrat el torneig ‘Sortiu i gaudiu’, un campionat de futbol per nens d’entre 10 i 12 anys, organitzat per joves que participen en el programa “Heroes of Cruyff Court”. Aquest torneig es juga als diferents camps Cruyff Courts del món. Els campions han sigut Dinamarca, en la vessant masculina, i Països Baixos en la femenina.

La jornada ha començat aquest matí amb una gran quantitat de partits que han fet gaudir als participants i a tots els que s’han apropat a Les Carolines. De fet, hi ha hagut diferents personalitats del món de l’esport que han provocat l’alegria de molts dels nens que participaven: Bojan Krkić, que va jugar al FC Barcelona, va ser un d’ells. També va apropar-se Ilias Akhomach.

L’alcalde de Martorell, Xavier Fonollosa, es mostrava encantat perquè aquest “és l’esdeveniment més important de la Fundació Cruyff. Ha vingut gent molt rellevant i això té un punt de categoria”.

Xavier Fonollosa, alcalde de Martorell

D’altra banda, la Susila Cruyff, filla del mític futbolista i presidenta, comentava que “és una gran experiència pels jugadors perquè viatgen a un altre país i coneixen altres cultures a través de l’esport”.

Susila Cruyff, presidenta de la Fundació

A més, la presidenta remarcava com aprenen els nens a través del futbol els valors de la societat: “Has de ser atrevit, però has de ser tolerant amb els altres”. A més, ha destacat que vol fer un Mundial cada quatre anys.

Susila Cruyff, presidenta de la Fundació

En el torneig masculí, Dinamarca, un dels conjunts més potents, va haver de patir per superar als penals a Països Baixos. Els neerlandesos, tot i superar a Espanya des del punt fatídic a les semifinals, no van poder repetir triomf a la gran final.

Les seves compatriotes sí que van sortir del camp amb un somriure gegant. Van guanyar al conjunt local, Espanya, per 2-0.

Cal recordar que la Fundació, amb aquest torneig, busca organitzar campionats en els quals no només hi hagi grans campions: també entreguen trofeus als equips més respectuosos.

Font: Martorell allotja per primer cop l’Europeu ‘Sortiu i gaudiu’ de la Cruyff Foundation