Martorell brindarà suport cooperatiu i econòmic a l’illa de La Palma

Categories General

L’Ajuntament de Martorell vol brindar suport econòmic i col·laboratiu amb les persones afectades per l’erupció del volcà Cumbre Vieja, a l’illa de La Palma. A través d’una Declaració Institucional al Ple Municipal, el consistori mantindrà contactes amb les administracions insulars i entitats cooperants per ajudar, tan bon punt sigui possible.

“Després de l’erupció volcànica iniciada a l’illa de la Palma el passat 19 de setembre, des de l’Ajuntament de Martorell volem expressar el nostre suport i la nostra solidaritat amb totes aquelles persones que, d’una manera o d’una altra, s’han vist afectades. Especialment aquelles que han perdut la seva llar i les que han hagut de desplaçar-se”.

Així s’inicia la declaració, consensuada pels cinc partits. La va llegir l’alcalde, Xavier Fonollosa, qui va dir que “ens posem a disposició de les autoritats municipals i del Cabildo Insular per oferir la nostra col·laboració en tot allò que els sigui oportú. També demanem al govern de Canàries, al govern de l’Estat i a la Comunitat Europea endeguin i facilitin com més aviat millor els recursos necessaris per pal·liar els efectes devastadors de l’erupció”.

Xavier Fonollosa, alcalde de Martorell

Fonollosa va explicar que des del Departament de Cooperació ja s’han iniciat gestions, però que encara no hi ha cap projecte organitzat “perquè encara no se sap quin serà l’abast total de les pèrdues”.

Xavier Fonollosa, alcalde de Martorell

La regidora de Cooperació, Belén Leiva, destacava que “l’Ajuntament participa en diversos projectes de cooperació tant en territori europeu com internacional i no podem deixar de manifestar el nostre compromís amb un indret tan proper com La Palma”.

Belén Leiva, regidora de Cooperació de l’Ajuntament de Martorell

La Declaració partia d’una proposta inicial de moció del grup socialista. El portaveu Lluís Tomás destacava estar “contents i satisfets que tothom l’accepti” i ressaltava que “Martorell ja ha estat cooperant i solidari en més d’una ocasió, amb altres situacions que han passat”.

Lluís Tomás, portaveu del PSC

Des de Movem, Xavi Sáez s’afegia al “suport a les famílies dels habitants i als cossos de seguretat de l’Estat que ho estan posant tot per ajudar”.

Xavier Sáez, regidor de Movem Martorell

El republicà Víctor de León deia que “com a Ajuntament, ara toca ajudar”, i interpel·lava el govern espanyol: “És qui més pes té a l’hora d’impulsar les ajudes, i cal que ho faci aprenent dels errors del passat, tenint en compte com es van gestionar les del terratrèmol de Lorca, que van acabar sent subvencions”.

Víctor de León, portaveu d’ERC

El portaveu de C’s, Juan José Pérez, afegia que “és de dret i consciència ser al costat d’uns compatriotes nostres que ho estan passant molt malament”.

Juan José Pérez, portaveu de C’s

La Declaració es congratula que, gràcies al coneixement científic i als mitjans de protecció civil “s’hagi pogut monitoritzar des dels primers senyals i, com a conseqüència, s’han pogut evitar pèrdues humanes”.

Font: Martorell brindarà suport cooperatiu i econòmic a l’illa de La Palma