Martorell commemora el Dia Internacional de la Protecció Civil

Categories General

L’Ajuntament de Martorell i l’Associació de Voluntaris de Protecció Civil de Martorell (AVPCM) han celebrat aquesta tarda el Dia Internacional de la Protecció Civil, que es commemora aquest 1 de març. L’acte ha tingut lloc a la Sala de Plens amb la presència de l’alcalde Xavier Fonollosa, el regidor de Seguretat Ciutadana, Mobilitat i Comunicació, Lluís Sagarra, i el president de l’Associació de Voluntaris de Protecció Civil, Jordi Guillén.

El Dia Internacional de la Protecció Civil recorda que, tal dia com avui, l’any 1972 es va constituir l’Organització Internacional de Protecció Civil (OIPC) amb l’objectiu de desenvolupar estructures nacionals per prevenir i reduir els desastres a la població. Actualment, aquestes agrupacions treballen diàriament per la nostra seguretat, de forma altruista i totalment desinteressada.

Actualment, les agrupacions de voluntaris de Protecció Civil treballen diàriament per la nostra seguretat, de forma altruista i totalment desinteressada. La seva feina fonamental és col·laborar en la prevenció i seguretat d’actes públic, esdeveniments de tot tipus, col·laborar en emergències, accidents i ser part activa en la informació i formació de la ciutadania en matèria de seguretat i protecció.

L’AVPCM fa més de 10 anys que està constituïda a casa nostra. Una organització de caràcter humanitari, sense ànim de lucre, amb finalitat de canalitzar la col.laboració regular del voluntariat de protección civil com a recurs del municipi en el desenvolupament de les funcions corresponents a la protecció civil.

Col·laborant en la coordinació de l’aportació desinteressada del voluntariat en tasques de protecció civil dins del municipi, l’impuls de la participació ciutadana en temes de prevenció o actuacions de protecció civil, la sensibilització de la població respecte dels riscos que els puguin afectar, les activitats formatives i divulgatives i el suport en l’elaboració, l’implantació o el manteniment de plans de protecció civil que dugui a terme l’administració.

“Els voluntaris d’aquesta agrupació fan una tasca molt important que complementa sovint la feina de la Policia Local i que s’ha remarcat especialment en els darrers anys”, ha refermat l’alcalde Xavier Fonollosa. A més, ha volgut recalcar l’esforç del cos de Protecció Civil durant la pandèmia de la  Covid-19 on “tots els voluntaris van fer una feina impecable amb els reforços, l’acompanyament, el trasllat de mascaretes d’un lloc a altre o la coordinació dels diferents equips de confecció de mascaretes. En aquells moments es va fer evident la importància de tenir un cos de voluntaris de Protecció Civil”.

Xavier Fonollosa, alcalde de Martorell

La diligència ha servit per reconèixer el compromís i solidaritat dels voluntaris del cos, especialment als membres Silvia Ríos i Iván González, que han celebrat el 25é aniversari des que van començar a formar-hi part.

El voluntari Iván González ha explicat que el cos es dedica a fer “tasques de prevenció, vigilància, i si és necessari d’actuació. En cas d’emergències sempre intentem donar suport al cos policial, als bombers o als sanitaris, perquè la nostra formació, encara que és bàsica, ens ho permet. També treballem en la prevenció, com ara pel Carnaval o la Cavalcada de Reis, intentant que no hi hagi incidents o pal·liant-ne els seus efectes”.

Iván González, membre de l’Associació de Voluntaris de Protecció Civil de Martorell.

La seu de l’AVPCM s’estableix al carrer de Joaquim de Barnola i Bassols, i el seu telèfon de contacte és el 937 740 569. A més, si es vol sol·licitar informació, també s’hi pot contactar amb el cos mitjançant l’email, enviant un correu a l’adreça protecciocivil1@martorell.cat .

Font: Martorell commemora el Dia Internacional de la Protecció Civil