Martorell commemora el Dia Mundial de l’Autisme il·luminant de blau el pont d’Anoia

Categories General

El pont d’Anoia i un centenar de monuments, edificis i indrets emblemàtics de Catalunya s’han il·luminat aquest vespre de color blau a proposta de la Federació Catalana d’Autisme i altres entitats, com la martorellenca Assotea , que representen persones i familiars de persones amb Trastorn de l’Espectre Autista (TEA). La iniciativa s’emmarca en la campanya Light it up in blue , impulsada per Autism Speaks, amb motiu del Dia Mundial de l’Autisme, que es commemora aquest 2 d’abril.

D’aquesta manera, el consistori vol donar suport a la campanya de sensibilització com a mostra de solidaritat amb les persones amb TEA i les seves famílies. L’objectiu és conscienciar sobre l’existència de l’autisme i les seves característiques generals, ja que encara cal molta pedagogia.

El lema de la campanya d’aquest 2022 és ‘Un viatge feliç per la vida’, ja que es vol reivindicar el dret de les persones amb TEA a viure una vida feliç.

Per tal de garantir la seva qualitat de vida, les persones amb TEA, especialment les que tenen més necessitats de suport, necessiten accedir a serveis individualitzats, específics i especialitzats que han d’anar adaptant-se en funció de l’etapa de desenvolupament en la qual es trobin, així com de les experiència assolides al llarg de la seva vida.

També s’ha de tenir en compte que el TEA no impacta només en qui el presenta, sinó també en la seva família. La família és la font de suport principal per a les persones amb autisme, és indispensable atendre les seves necessitats, contribuint així a garantir el seu benestar emocional i la seva qualitat de vida.

La primera porta cap a la millora de la seva qualitat de vida és fomentar l’accés a una valoració diagnosticada especialitzada realitzada per un equip interdisciplinari, gratuïta i en el mínim temps possible, a totes les persones que presentin la sospita de TEA. Afavorir la incorporació d’eines de detecció precoç dels TEA en la vigilància rutinària del desenvolupament infantil, fent un especial seguiment als nens i nenes en situació de risc. I generar mecanismes de coordinació dels serveis de diagnòstic entre els territoris.

Font: Martorell commemora el Dia Mundial de l’Autisme il·luminant de blau el pont d’Anoia