Martorell corona com a nous campions de la Copa Generalitat el Cerdanyola CH i l’HC Palau

Categories General

L’HC Palau i el Cerdanyola CH són els nous campions de la Copa Generalitat que s’ha disputat durant tot el cap de setmana a Martorell. El club Hoquei Patins Martorell ha estat l’entitat amfitriona i ha col·laborat una cita en què els millors conjunts dela categoria Nacional Catalana han lluitat pel títol. Els conjunts vallesans prenen el relleu al CP Voltregà i el Capellades HC, els darrers campions.

L’Hoquei Club Palau s’ha fet amb la primera plaça femenina en un partit que s’ha resolt a la segona meitat amb triomf contra el HC Lleidanet Alpicat (2-5). A la primera part, s’ha avançat aviat, protagonitzant les ocasions de perill en atac, i estrenant el marcador. L’Alpicat ha respòs empatant abans del descans, però les vallesanes han tornat a veure porteria dos minuts més tard i han tancat el primer temps. En la represa, les lleidatanes han igualat el marcador amb un gol molt matiner, però això ha esperonat les groc-i-negres, que s’han destapat en atac.  Amb dues dianes pràcticament consecutives han encarrilat el triomf i han fet via cap a la medalla d’or. Un gol a sis minuts per al final ha suposat el 5 a 2 definitiu i la copa de campiones per a ella.

La capitana groc-i-negra Gisela Vicente ha parlat sobre la competició i la duresa dels dos dies de partits: “han estat dos partits molt complicats i hem sabut trebalalr per doanr el màxim de nosaltres”.

Gisela Vicente, capitana Hoquei Palau

En el cas de la final masculina, el Cerdanyola CH ha hagut de recórrer a la pròrroga per certificar la dotzena edició de la Copa Generalitat. L’Igualada HC s’ha avançat en el marcador, però abans del descans els vallesans han igualat el resultat. En la represa, les coses han seguit igualades,i és que els verds han tornat a marcar a l’inici i els anoiencs han forçat el temps extra amb un gola dos minuts per al 50. En la pròrroga, Arnau Gangonells ha convertit el tercer i definitiu gol amb què fer campió el seu equip (3-2).

Martorell, capital de l’hoquei català

Les Instal·lacions Esportives Municipals (IEM) han estat l’epicentre del millor hoquei categoria Nacional durant dos dies i tant el club Hoquei Patins Martorell com l’Ajuntament de Martorell han posat en valor la seva importància. La presidenta del club, Marta Estebánez, ha explicat que ha estat una experiència molt positiva, on han implicat uns 35 membres del club. “Els nostres jugadors estan aprenent a base d’experiències com les d’aquest cap de setmana, és un orgull per al club i esperem que sigui la primera de moltes”, ha dit.

Marta Estébanez, presidenta CHP Martorell

El president de la Federació Catalana de Patinatge, Benjamí Pons, ha agraït l’acollida per part de Martorell. “Martorell era una bona opció, l’hoquei aquí està funcionant bé, i l’intenció és repartir territorialment l’hoquei”, ha exposat. La FCP ha entregat a l’Hoquei Patins Martorell un obsequi pel seu treball en l’organització de la cita.

Benjamí Pons, president Federació Catalana Patinatge

El regidor d’Esports, Gerard Mimó, i la regidora de comerç, Rosa Cadenas, han estat presents a les finals i a l’entrega de premis d’aquest diumenge. Mimó ha destacat que “hem de valorar que hem potenciat l’hoquei a nivell català, tenim la graderia plena i és un èxit rotund per a l’hoquei martorellenc”. A més, ha dit, “a Martorell estem en un estàndard molt alt pel que fa a Catalunya en tots els esports, és un orgull de poble que les federacions et demanin celebrar aquí competicions”.

Gerard Mimó, regidor Esports

Durant la jornada d’avui, unes 150 persones han presenciat les dues finals i els comerços de restauració i oci martorellencs han rebut l’empenta que ha donat la presència de les vuit plantilles durant els dos dies de competició.

 

Font: Martorell corona com a nous campions de la Copa Generalitat el Cerdanyola CH i l’HC Palau