Martorell entra en contacte amb la capital catalana però s’aïllarà del Garraf i l’Alt Penedès a partir de demà

Categories General

El Ministeri de Sanitat va aprovar divendres la reunificació dels municipis de la regió metropolitana de Barcelona, una demanda que va arribar des del govern català, a través del Departament de Salut. Aquest canvi flexibilitzarà el moviment d’entrada i sortida de la capital catalana. La separació en tres sots àrees dins la regió metropolitana durant les fases 0 i 0’5 ha donat pas a una unió que, malgrat tot, manté les franges horàries vigents fins ara i obre noves restriccions.

Els martorellencs podran accedir a Barcelona i al Vallès Oriental, el Vallès Occidental i el Maresme, unes zones prohibides fins aquest cap de setmana. A banda, podran circular de manera lliure pel Baix Llobregat i d’altres municipis del Barcelonès. El canvi arriba amb l’Alt Penedès i el Garraf, on no podran desplaçar-s’hi. El govern de l’estat ha autoritzat a aquestes dues comarques que entrin a la fase 2 del pla de desescalada, però manté la Regió Sanitària de Barcelona en la fase 1. Per tant, i fins la fase 3, no es podrà viatjar a municipis com Sitges, Vilafranca del Penedès o Vilanova i la Geltrú, com es podia fer fins ara, ni sortir de la regió sanitària pròpia.

Les limitacions horàries es mantenen

Tot i el canvi de mobilitat, les franges horàries establertes per sortir a passejar i fer esport no canvien. Els esportistes tenen reservades dues franges: de 6.00 a 10.00h i de 20.00 a 23.00h. La gent gran podrà sortir des de les 10.00 fins les 12.00h i de 19.00 a 20.00h, mentre que els menors de 14 anys, acompanyats d’un adult o en conjunt amb tota la unitat familiar, ho poden fer de 12.00 a 19.00h.

Les terrasses seguiran obertes al 50% de la seva capacitat i es permeten les reunions de fins a 10 persones. Pel que fa a desplaçaments en vehicles, es permeten els viatges de fins a nou persones que convisquin juntes i, en cas de no conviure-hi, es permeten dues persones per fila i ambdues amb mascareta. I les botigues de menys de 400 metres quadrats obriran restringint al 30% el seu aforament i sense necessitat de cita prèvia.

L’alcalde de Martorell, Xavier Fonollosa, ha demanat no abaixar la guàrdia tot i els canvis que entraran en vigor demà. “Sobretot, hem de complir, amb les tres regles bàsiques per a un desconfinament segur: mascareta, rentat de mans i distanciament físic. Us recordo que l’estat d’alarma continua vigent i si, com sembla, s’acorda aquesta setmana que ve al Congrés, seguirà vigent almenys fins al 21 de juny”.

Xifres a la baixa

Pel que fa a pacients ingressats a l’Hospital Sant Joan de Déu de Martorell, avui es registra una persona, mentre que en són quatre a l’Hospital Sagrat Cor. A Martorell hi ha 145 veïns aïllats en haver obtingut un resultat positiu i deu persones resten a l’espera dels resultats. Una persona ha mort víctima de coronavirus i, en total, pugen a 150 els infectats per la COVID-19.

Font: Martorell entra en contacte amb la capital catalana però s’aïllarà del Garraf i l’Alt Penedès a partir de demà