Martorell, entre els municipis que aplicarà el toc de queda nocturn

Categories General

El Tribunal Superior de Justícia de Catalunya (TSJC) avala la petició d’aplicar el toc de queda, a partir d’aquesta mitjanit. La mesura afectarà 126 municipis catalans, entre ells Martorell. Són els de més de 10.000 habitants amb una incidència acumulada de més de 250 casos per cada 100.000 habitants els darrers set dies (IA7).

També entraran en vigor aquesta mitjanit les que no afecten drets fonamentals i, per tant, no necessitaven aval judicial. Són el tancament de l’oci nocturn i la recuperació de les limitacions d’aforament, del 50% als interiors de bars i restaurants i del 70% en teatres, cinemes i altres activitats culturals, comerços, gimnasos i competicions esportives.

Una altra mesura que està a punt d’entrar en vigor és l’obligatorietat de fer servir mascareta al carrer. Fins ara només s’havia de portar quan no es podia assegurar la distància de seguretat d’1,5 metres.

El president espanyol Pedro Sánchez, va anunciar aquest dimecres, després de reunir-se amb els presidents autonòmics, que s’haurà de tornar a portar com a norma general, excepte en àmbits com la platja o la muntanya on es pugui mantenir la distància o quan es faci esport.

Font: Martorell, entre els municipis que aplicarà el toc de queda nocturn