La mascareta tornarà a ser obligatòria a l’aire lliure a partir de divendres

Categories General

La mascareta tornarà a ser obligatòria al carrer i no només en interiors. Així ho ha anunciat el president del govern espanyol, Pedro Sánchez, als altres dirigents públics reunits a la conferència de presidents d’aquest dimecres a la tarda. La mesura es pren davant l’increment de contagis que ha causat l’arribada de la variant òmicron.

El retorn a la mascareta al carrer és la primera mesura que Sánchez ha comunicat als presidents, a l’inici de la reunió, que ha presidit des del Senat. S’aprovarà en un Consell de Ministres extraordinari i monogràfic aquest dijous, amb la intenció que es publiqui al BOE i, per tant, entri en vigor, aquest 24 de desembre.

Sánchez ha explicat que hi haurà casos en què es podrà anar sense, com fer esport, estar en espais naturals com la muntanya o la platja i, evidentment, quan estiguem sols o amb la unitat familiar o bé amb algú que no sigui de la unitat però amb una distància d’1,5 metres.

El que estava establert fins ara és que s’havia de dur posada a fora només si no es podia mantenir aquesta distància de seguretat.

El president espanyol no ha concretat fins quan serà vigent la mesura. La mascareta va ser obligatòria gairebé un any sencer, fins al 26 de juny passat, quan va entrar en vigor un decret que estableix que només s’ha de dur si no es manté la distància o en espais tancats, entre ells el transport públic.

Dades coronavirus a Martorell

Avui hi ha 5 persones de fora de Martorell i 1 del poble positives de coronavirus ingressades a l’Hospital Sant Joan de Déu. A l’Hospital Sagrat Cor hi ha 8 persones, 6 de fora de Martorell i 2 del poble, ingressades. I tenim 223 veïns i veïnes positius confinats al seu domicili. Avui no hem de lamentar cap defunció pel virus a Martorell.

La taxa de reproducció del virus a Martorell avui està a 1’42 i el risc de contagi és molt alt. La R, la taxa de reproducció del virus, segueix molt alta, per sobre de 1 i això significa que els contagis creixeran els propers dies.

Els centres educatius acaben les classes amb 21 grups escolars afectats pel virus, 1 grup a la Llar d’Infants Pont d’Estels, 1 grup a la Llar d’Infants Torretes, 3 grups a l’Escola Els Convents, 3 grups a l’Escola José Echegaray, 7 grups a l’Escola La Mercè, 1 grup a l’Escola Lola Anglada, 1 grup a l’Escola Mercè Rodoreda, 1 grup a l’Escola Vicente Aleixandre i 3 grups a l’Escola Juan Ramón Jiménez.

A Secundària hi ha un total de 29 alumnes confinats a casa, 11 alumnes a l’Institut Joan Oró, 4 a l’institut Pompeu Fabra i 1 alumne a l’Institut Maria Canela, 13 alumnes de La Mercè (pendent d’actualització).

Font: La mascareta tornarà a ser obligatòria a l’aire lliure a partir de divendres