Martorell es manté com a municipi amb el PIB més elevat de Catalunya

Categories General

Martorell, amb 113.000 euros per habitant, es manté com a municipi amb el PIB per càpita més elevat de Catalunya, seguit de Castellbisbal, amb 94.600 euros, segons les dades de l’Institut d’Estadística de Catalunya (Idescat) corresponents al 2018, les últimes disponibles.

L’Idescat ha fet públic aquest dimecres un comunicat on precisa que hi ha 10 municipis de més de 5.000 habitants amb un PIB per habitant que supera el doble de la mitjana de Catalunya aquest any. Amb 28.189 habitants, Martorell encapçala la llista del rànquing amb més de 60.000 llocs de treball i un potent teixit industrial capitanejat per l’automobilística SEAT.

El segon lloc és per a la veïna Castellbisbal, que acull a diverses empreses industrials, com el gegant siderúrgic Celsa, per exemple. La Canonja (Tarragona), on estan situades importants companyies químiques, se situa en tercera posició i li segueixen Sant Esteve Sesrovires (Barcelona), Parets del Vallès (Barcelona) -on està el complex industrial de Grifols-, Lliçà de Vall (Barcelona), Celrà (Girona), Polinyà (Barcelona), Sant Fruitós de Bages (Barcelona) i El Prat de Llobregat (Barcelona).

Per comarques, la Ribera d’Ebre, on està el complex nuclear d’Ascó (Tarragona), amb 49.400 euros per habitant, i el Barcelonès, amb 39.500, són les comarques amb un PIB per càpita més elevat de Catalunya, un 55% i un 24% superiors a la mitjana, respectivament.

L’Idescat també incorpora en aquesta estadística dades avançades de 2019, segons les quals tots els municipis de més de 50.000 habitants mostren una evolució positiva del PIB per habitant en comparació amb l’exercici anterior, i els increments més elevats corresponen al Prat (+ 5,3%) i Cerdanyola del Vallès (4,6%).

Font: Martorell es manté com a municipi amb el PIB més elevat de Catalunya