Joventut programa divendres un taller virtual de comunicació i escolta activa

Categories General

El Servei d’Informació Juvenil Punt Nord i la Referent d’Ocupació Juvenil del Departament de Joventut de l’Ajuntament de Martorell, amb el suport de l’Agència Catalana de la Joventut de la Generalitat de Catalunya, ofereixen el taller ‘Jo t’entenc, i tu m’entens?: La comunicació. Com ens comuniquem?’. La sessió es farà aquest divendres, 18 de desembre, a les 11.00h, i forma part del catàleg de serveis de la Xarxa Nacional d’Emancipació Juvenil (XNEJ).

El taller serà impartit per la psicòloga Cristina Daza, qui parlarà “dels principals estils comunicatius (assertiu, passiu i agressiu) per veure quin és millor d’utilitzar en qualsevol tipus de comunicació. També tractarem el llenguatge verbal i, per últim, els aspectes que més influeixen en els sistemes de comunicació analògics i digitals”.

Cristina Daza, psicòloga

La dinàmica del taller, diu Daza, “anirà lligada a què és l’escolta activa, l’assertivitat i l’empatia. Són tres grans punts relacionats amb com ens hem de comunicar i com s’ha de comunicar la gent per a que els entenguem”. Després de l’explicació faran una pràctica per entendre millor el concepte d’escolta activa.

Cristina daza, psicòloga

Hi participaran els alumnes del Projecte Singulars del Centre de Promoció Econòmica Molí Fariner, però està obert a tots els joves, entre 14 i 25 anys, interessats, prèvia inscripció a l’Espai Jove. “Creiem que és un perfil d’edat que està molt obert al món actual, però de vegades no té les eines comunicatives adients. L’objectiu és reflexionar sobre les relacions i els estils comunicatius; identificar sistemes de comunicació i el seu ús i eficàcia”.

Cristina Daza, psicòloga

És una activitat pràctica i dinàmica, enfocada a millorar les habilitats socials dels i les joves, que es farà a través de la plataforma Jitsi-Espai Jove Punt Nord: @espaijove.nord.

Font: Joventut programa divendres un taller virtual de comunicació i escolta activa