Martorell és una de les cinc ciutats catalanes que redueix el nombre de delictes

Categories General

Martorell és un dels cinc municipis catalans que ha reduït el nombre de delictes durant el primer trimestre de 2022, respecte al mateix període de l’any passat, segons dades aportades pel Ministeri de l’Interior. El nombre d’infraccions penals al municipi es va reduir un 9%, xifra d’especial importància si tenim en compte que la pandèmia derivada del coronavirus va comportar menys moviments i, amb conseqüència, una reducció dels delictes.

Lidera el rànquing Cambrils, que va registrar un descens interanual amb un 10,8%, li segueix Martorell (-9%), Esparreguera (-8,9%), Sant Andreu de la Barca ( -8,6%) i Santa Coloma de Gramenet (-4,6%). Aquests cinc municipis trenquen l’estadística general a Catalunya, on el creixement del nombre de denúncies els tres primers mesos de 2022 respecte a les mateixes dates de l’any anterior se situa en un 29%.

“Crec que la feina que fem entre tots, Policia Local i Mossos d’Esquadra, s’ha vist reflectida en l’estadística”, diu el regidor de Seguretat Ciutadana, Lluís Sagarra. “Per desgràcia, la seguretat és una sensació, però ens agradaria que tothom tingués clar que Martorell és una ciutat segura i que amb aquest objectiu hi treballem cada dia”. Sagarra ha volgut felicitar la plantilla de la Policia Local per la seva implicació i ha recordat que l’Ajuntament ha potenciat recentment el servei amb la compra de nous cotxes patrulla i la incorporació d’11 nous agents al cos.

Lluís Sagarra, regidor de Seguretat Ciutadana

A la banda contrària, destaca l’alt creixement dels fets delictius a 10 municipis catalans. Del Baix Llobregat trobem en primer lloc el Prat de Llobregat, amb un augment dels delictes del 62%, tot i que en aquest cas cal tenir en compte la presència de l’aeroport, Viladecans (+52,9%) i Molins de Rei (+44,8%). Dels cinc municipis amb més població de Catalunya, sense comptar Barcelona, l’increment més rellevant va ser a l’Hospitalet de Llobregat (+22,9%), seguit de Sabadell (+21,1%), Badalona (+20%) i Terrassa (+13,9%). Pel que fa a la tipologia dels delictes, en destaca l’augment de les estafes informàtiques, que registren un creixement sostingut des de fa anys.

Font: Martorell és una de les cinc ciutats catalanes que redueix el nombre de delictes